Απαγωγή ενός «Θείου βρέφους»

Απαγωγή ενός «Θείου βρέφους»

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Το «Θείο Βρέφος» ήταν ο στόχος της συμβολικής απαγωγής που οργάνωσαν οι «μητέρες της πλατείας Αριστοτέλους» -μιας πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας αντιεξουσιαστών- για να μεταφέρουν το αίτημά τους. Εκλεψαν τη μικρή κούκλα που συμβολίζει το Θείο Βρέφος από τη χριστουγεννιάτικη φάτνη της πλατείας Αριστοτέλους! Το σχέδιο της «απαγωγής», άριστα οργανωμένο, εφαρμόστηκε προχθές το βράδυ παρά το γεγονός ότι ο χριστουγεννιάτικος διάκοσμος φυλάσσεται τις περισσότερες ώρες από άνδρες εταιρείας σεκιούριτι. Οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν την ολιγόλεπτη απουσία του φύλακα κι έκλεψαν την κούκλα της φάτνης που στήνει κάθε χρόνο ο Δήμος Θεσσαλονίκης κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο. Λίγο αργότερα τηλεφώνησαν σε ραδιοφωνικό σταθμό και σε εφημερίδα όπου γνωστοποίησαν το γεγονός κι ενημέρωσαν ότι οι λόγοι της απαγωγής βρίσκονται σε προκήρυξη που άφησαν σε ηλεκτρονική μορφή (CD) στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης. Το αίτημα των «απαγωγέων» κατέληξε στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, η οποία έχει στην κατοχή της το CD με την προκήρυξη.

Την ευθύνη της «απαγωγής» ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «μητέρες της πλατείας Αριστοτέλους» που ζητούν την απελευθέρωση δύο κρατουμένων μελών του ελληνικού Φόρουμ, οι οποίοι πραγματοποιούν απεργία πείνας. Το «Θείο Βρέφος» δεν βρέθηκε αλλά αντικαταστάθηκε αμέσως από τον Δήμο Θεσσαλονίκης…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή