ΣΥΝΤΟΜΑ

3' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛ.ΑΣ.

Φάρσα νεαρού για κατάληψη λεωφορείου

Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας προκάλεσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ένας 21χρονος που αποφάσισε να κάνει φάρσα. Τηλεφώνησε στο «100» και είπε στους αστυνομικούς ότι στο τέρμα των αστικών λεωφορείων στη Λούτσα, αλλοδαπός είχε καταλάβει λεωφορείο, στο οποίο βρίσκονταν έξι επιβάτες και είχε αναγκάσει τον οδηγό να κινηθεί προς άγνωστη κατεύθυνση. Οπως διαπιστώθηκε λίγο αργότερα από την αστυνομία, η καταγγελία ήταν ψευδής. Από ανάλυση των στοιχείων του τηλεφωνήματος, εντοπίσθηκε ο 21χρονος και συνελήφθη. Οπως δήλωσε, έκανε το τηλεφώνημα χάριν αστεϊσμού.

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ

Σε μουσουλμάνους της Θράκης

Σε επαναφορά της ελληνικής ιθαγένειας για 41 μουσουλμάνους της Θράκης προχωρεί άμεσα το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, ενώ στο άμεσο μέλλον θα τακτοποιηθούν οι υποθέσεις και άλλων 18 μουσουλμάνων. Πρόκειται για Ελληνες πολίτες που είχαν χάσει την ελληνική ιθαγένεια έως το 1998, σύμφωνα με το άρθρο 19 του ν.δ. 3370/1955. Το άρθρο όριζε ότι σε περίπτωση που εγκατέλειπαν τη χώρα οι αλλογενείς Ελληνες υπήκοοι άνευ προθέσεων παλιννόστησης, ο υπ. Εσωτερικών είχε τη δυνατότητα να τους αφαιρέσει την ελληνική ιθαγένεια μετά γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ιθαγένειας. Το συγκεκριμένο άρθρο καταργήθηκε το 1998, αλλά το πρόβλημα όσων είχαν χάσει την ιθαγένεια μέχρι τότε είχε παραμείνει άλυτο.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ

Αιτήσεις από 15 έως 31 Ιανουαρίου

Από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου έως και την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2007 θα υποβάλλονται στις διευθύνσεις και στα γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αιτήσεις για τις εξετάσεις του κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι εξετάσεις θα διεξαχθούν στις 5 και 6 Μαΐου 2007 για τα επίπεδα Β1 «μέτρια γνώση», Β2 «καλή γνώση» και Γ1 «πολύ καλή γνώση» στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ιταλικά.

ΕΚΔΟΣΗ ΔΗΜΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ

Προστασία της υγείας στην εργασία

Με στόχο την εκπαίδευση των νέων σε θέματα ασφάλειας και υγείας στην εργασία, ο Δήμος Ψυχικού εξέδωσε βιβλίο με τίτλο «Προστασία της υγείας στην εργασία: Θέμα για αγωγή υγείας στα Γενικά Λύκεια». Το βιβλίο που επιμελήθηκε ο εθνικός γραμματέας της Διεθνούς Επιτροπής Ιατρικής και Υγιεινής της Εργασίας για την Ελλάδα κ. Θεόδωρος Μπάζας, διατίθεται δωρεάν από τον δήμο προκειμένου να προαχθεί η ιδέα της ενσωμάτωσης της υγιεινής στην εργασία, στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των γενικών λυκείων της χώρας μας σύμφωνα με τις συστάσεις της Ε.Ε.

ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΕΛ.ΤΑ.

Οι δράστες διέφυγαν με μοτό

Δύο ληστείες σημειώθηκαν χθες το πρωί στην Αττική. Λίγο μετά τις 9 π.μ., δύο άγνωστοι λήστεψαν με την απειλή όπλων το υποκατάστημα της Eurobank στην οδό Τατοΐου 73, στην Κηφισιά. Οι δράστες αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό από τα ταμεία και διέφυγαν με μοτοσυκλέτα. Δύο ήταν επίσης οι δράστες ληστείας που σημειώθηκε λίγο πριν από τη 1 μ.μ. σε βάρος του υποκαταστήματος των ΕΛ.ΤΑ., στη συμβολή των οδών Κουρτίδου και Ζαχαρία, στα Κάτω Πατήσια, οι οποίοι επίσης διέφυγαν με μοτοσυκλέτα.

ΕΞΙΧΝΙΑΣΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Συνελήφθη Πολωνός

Ενας 29χρονος ομοεθνής του είναι, σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης της ανθρωποκτονίας του 25χρονου Πολωνού Πάβελ Νταλέτσκι, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί κλειδωμένο σε δώμα ταράτσας πολυκατοικίας στον Αγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, πριν από περίπου ένα χρόνο. Οπως έγινε γνωστό, θύμα και δράστης, έπειτα από οινοποσία, διαπληκτίσθηκαν για προσωπικούς λόγους. Ο δράστης χτύπησε τον 25χρονο, ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα και στη συνέχεια έκρυψε το πτώμα στο δώμα. Εις βάρος του 29χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη και αναμένεται η έκδοση διεθνούς εντάλματος για τη σύλληψή του.

ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΥΠΟΠΤΩΝ ΚΡΕΑΤΩΝ

Σε Κορυδαλλό, Νίκαια

Περισσότερα από 100 κιλά κρέας δέσμευσαν χθες οι ελεγκτές της Νομαρχίας Πειραιά από το εργαστήριο επεξεργασίας κρέατος Πετρίδης στην περιοχή του Κορυδαλλού, καθώς σε δειγματοληψία που πραγματοποιήθηκε βρέθηκε ότι το προϊόν -30 κιλά κατεψυγμένου κεμπάπ και 65 κιλά κατεψυγμένου μοσχαρίσιου κιμά- ήταν θετικό σε σαλμονέλα. Σε περίπτωση που κατά τον δεύτερο εργαστηριακό έλεγχο πιστοποιηθεί η ύπαρξη βακτηρίου της σαλμονέλας, η συγκεκριμένη ποσότητα κρέατος θα καταστραφεί. Για τον ίδιο λόγο οι ελεγκτές δέσμευσαν 8,5 κιλά μπιφτέκια κοτόπουλου και χοιρινού από το εργαστήριο κρέατος ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ Α.Ε. στη Νίκαια. Ωστόσο, στην κατανάλωση δόθηκε η ποσότητα βοδινού κρέατος από το σούπερ μάρκετ ΕΝΑ Cash and Carry που είχε δεσμευτεί, δεδομένου ότι στον δεύτερο εργαστηριακό έλεγχο βρέθηκε αρνητικό στη σαλμονέλα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΣΚΟΥΠΑ»

334 συλλήψεις

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από τα ξημερώματα της Πέμπτης έως χθες τα ξημερώματα σε όλη την Αττική. Συμμετείχαν 1.438 αστυνομικοί, οι οποίοι ήλεγξαν συνολικά 10.461 άτομα. Από αυτά, προσήχθησαν 929 και συνελήφθησαν 334 άτομα. Οι περισσότερες συλλήψεις αφορούν παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών (82) και εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις (71). Ελέγχθηκαν επίσης 7.229 οχήματα, βεβαιώθηκαν 2.409 τροχαίες παραβάσεις, ενώ βρέθηκαν 16 οχήματα για τα οποία είχε δηλωθεί κλοπή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή