Ολυμπιονίκες στο εδώλιο

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η υπόθεση με πρωταγωνιστές τους Ελληνες Ολυμπιονίκες Κατερίνα Θάνου και Κώστα Κεντέρη να έκλεισε στην εκπνοή του 2006 για την αθλητική Δικαιοσύνη, ωστόσο στις αρχές του 2007, κατά πάσα πιθανότητα τον Ιανουάριο, οι δύο ολυμπιονίκες καθώς και ο προπονητής τους θα κληθούν να λογοδοτήσουν για το «περίεργο» βράδυ της 12ης Αυγούστου του 2004, όταν η πλειοψηφία των Ελλήνων παρακολουθούσε στους τηλεοπτικούς δέκτες πλάνα από τον τόπο του υποτιθέμενου τροχαίου που στέρησε από τους δύο υπεραθλητές τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Κεντέρης και Θάνου παραπέμπονται με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να λογοδοτήσουν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου όχι για τη στάση που κράτησαν στο θέμα της υποβολής σε έλεγχο ντόπινγκ, αλλά για όσα ψευδώς, κατά τις δικαστικές αρχές, ισχυρίστηκαν το βράδυ της 12ης Αυγούστου σε σχέση με το «τροχαίο». Οσον αφορά το αδίκημα της παρακώλυσης ελέγχου ντόπινγκ για το οποίο αρχικά τους είχε απαγγελθεί κατηγορία, αυτό αρχειοθετήθηκε βάσει του νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης ο οποίος προβλέπει τον συγκεκριμένο χειρισμό για αδικήματα που επισύρουν ποινή μέχρι ένα έτος. Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο Ολυμπιονίκες αφορούν ψευδή αναφορά στις αρχές κατηγορία που σχετίζεται με το υποτιθέμενο τροχαίο καθώς και ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και σε ψευδή βεβαίωση, αδικήματα για τα οποία κατηγορούνται επτά γιατροί του ΚΑΤ.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου θα καθίσει και ο πρώην προπονητής τους Χρήστος Τζέκος ο οποίος κατηγορείται για προμήθεια, εισαγωγή και κατοχή απαγορευμένων ουσιών με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης αθλητών κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Στο στάδιο της εισαγγελικής πρότασης ο εισαγγελέας Ανδρέας Καραφλός είχε εισηγηθεί να μην παραπεμφθούν σε δίκη οι επτά γιατροί του ΚΑΤ καθώς ήταν της άποψης ότι παραπλανήθηκαν από τους Κεντέρη και Θάνου. Στην εισαγγελική πρόταση αναφερόταν ότι οι ενέργειες των γιατρών ήταν δικαιολογημένες καθώς «είναι άμεσο αποτέλεσμα της μη αμφισβητούμενης από πουθενά παραπλανητικής συμπεριφοράς των κατηγορουμένων, οι οποίοι εξαπάτησαν τους γιατρούς με την αναφορά τους για δήθεν τροχαίο που τους συνέβη και τις υποκειμενικές αιτιάσεις τους για ζαλάδες, τάσεις για έμετο επίμονους πόνους στο κεφάλι». Ωστόσο το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έκρινε ότι δεν είναι δυνατόν να παραπλανήθηκαν οι γιατροί παραπέμπει σε δίκη τους γιατρούς Βασίλη Μπουκουβάλα, Σωτήριο Ζέρβα, Ανδρέα Μπελδέκο, Παναγιώτη Μπαλτόπουλο, Παναγιώτη Βαλιανάτο, Νικόλαο Κουνέλη και Γεράσιμο Φραγκάκη. Τέσσερις εκ των γιατρών κατηγορούνται μόνο για παράβαση καθήκοντος, ενώ άλλοι τρεις κατηγορούνται και για ψευδή βεβαίωση.

Τέλος κατηγορούμενοι στη δίκη θα είναι και δύο αυτόπτες μάρτυρες του υποτιθέμενου τροχαίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή