Δέσμευση Σουφλιά για τον Κηφισό

Δέσμευση Σουφλιά για τον Κηφισό

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πρώτη δικαίωση της εκστρατείας της «Καθημερινής» και του «ΣΚΑΪ» για τη διάσωση του πολύπαθου Κηφισού και ένα ιδιαίτερα ελπιδοφόρο ξεκίνημα αντιστροφής της άθλιας εικόνας που παρουσιάζει σήμερα, αποτελεί η δήλωση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργου Σουφλιά, ότι σύντομα πρόκειται να ανατεθεί σε ιδιωτική εταιρεία το έργο της απορρύπανσης σε ολόκληρο το μήκος του ποταμού. Ο κ. Σουφλιάς τόνισε, μάλιστα, ότι οι σχετικές διαδικασίες έχουν λάβει τον χαρακτήρα του επείγοντος προκειμένου να μην καθυστερήσει η ανάθεση της εργολαβίας και να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες εργασίες που θα ανακουφίσουν το ποτάμι από τους εκατοντάδες τόνους μπάζων και απορριμμάτων που έχουν επί δεκαετίες συσσωρευτεί στις όχθες του. Η δήλωση του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ έρχεται μόλις την επομένη του συμβολικού καθαρισμού που πραγματοποιήθηκε με ευθύνη της «Καθημερινής» και του «ΣΚΑΪ» στο σημείο όπου το ποτάμι συναντά το ρέμα της Χελιδονούς. Μια συμβολική δράση που άλλαξε, όμως, την υποβαθμισμένη εικόνα της περιοχής, αφού με τη βοήθεια της εταιρείας «KŠrcher» απομακρύνθηκαν από το παρακηφίσιο τοπίο, τελικώς, περισσότεροι από 250 τόνοι μπάζων και άλλων υλικών και επιπλέον επέδρασε καθοριστικά στην κινητοποίηση του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Δύο εκδηλώσεις

Η εκστρατεία της «Καθημερινής» και του «ΣΚΑΪ» για την απορρύπανση του Κηφισού κορυφώνεται με δύο εκδηλώσεις, στις οποίες καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι Αθηναίοι που θέλουν να βοηθήσουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Αττικής. Ετσι, αύριο Κυριακή, πάντα με τη συμβολή της εξειδικευμένης εταιρείας στο χώρο των μηχανημάτων καθαρισμού «KŠrcher», οργανώνεται καθαρισμός στην κοίτη του ποταμού στην τοποθεσία Αδάμες στο ύψος της Νέας Κηφισιάς, με παράλληλη ενημέρωση του κοινού σε θέματα που αφορούν τη μόλυνση του ποταμού από εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων. Η μεταφορά στην τοποθεσία Αδάμες θα γίνεται από τις 10.00 έως τις 13.00 με μισθωμένα για τον σκοπό αυτό πούλμαν. Τα σημεία συνάντησης για όσους θέλουν να συμμετάσχουν στην εκδήλωση είναι: Πάρκινγκ Mega Βασιλόπουλος, 20ό χλμ. Εθν. οδού Αθηνών – Λαμίας και Σταθμός Ηλεκτρικού της Κηφισιάς.

Την άλλη Κυριακή 13 Μαΐου από τις 17.00 έως τις 22.00, θα γίνει καθαρισμός στις εκβολές του Κηφισού (στο χώρο ανάμεσα στο ΣΕΦ και το γήπεδο του μπιτς βόλεϊ) και στη συνέχεια θα ακολουθήσει μεγάλη ανοιχτή συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με ελεύθερη είσοδο.

Και στις δύο εκδηλώσεις προσκαλούνται ανεξαιρέτως όλοι όσοι θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια καθαρισμού και ανάπλασης του τελευταίου ποταμού της Αττικής καθώς μόνον η παρουσία όλων θα ενισχύσει σημαντικά αυτήν την προσπάθεια και θα βοηθήσει στην ανάδειξη και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για το πρόβλημα.

Στις εκδηλώσεις της «Καθημερινής» και του «ΣΚΑΪ», συμμετέχουν, επίσης, η εφημερίδα «Metropolis» καθώς και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί «Μελωδία 99,2», «Red 96,3» και «Angel 88,9».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή