Εσπασαν κωδικούς ψηφιακών καναλιών

Εσπασαν κωδικούς ψηφιακών καναλιών

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δωρεάν πρόσβαση στο πρόγραμμα ψηφιακών τηλεοπτικών καναλιών παρείχε κύκλωμα που εξαρθρώθηκε έπειτα από ταυτόχρονη επιχείρηση αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε Ελλάδα και Γερμανία. Συνελήφθησαν συνολικά 5 άτομα, 2 στη Σπάρτη και 3 σε πόλη της Γερμανίας, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 2 ακόμα ατόμων σε Κατερίνη και Θεσσαλονίκη.

Οπως διαπιστώθηκε, τα μέλη του κυκλώματος, με την συνδρομή ενός hacker που έπειτα από προσπάθειες τεσσάρων ετών κατάφερε να «σπάσει» τους κωδικούς κρυπτογράφησης του σήματος συνδρομητικών καναλιών διέθετε στο εμπόριο κάρτες που έδιναν τη δυνατότητα στους κατόχους τους να παρακολουθούν δωρεάν όσα κανάλια περιλάμβαναν τα συνδρομητικά «μπουκέτα».

«Τα μέλη του κυκλώματος κατάφεραν να σπάσουν τα κλειδιά κρυπτογράφησης του σήματος και στη συνέχεια αναπαρήγαγαν κάρτες με λογισμικό που παρείχε δωρεάν πρόσβαση στη συνδρομητική τηλεόραση. Δρούσαν κατ’ αυτόν τον τρόπο τους τελευταίους 3 μήνες και εκτιμάται ότι η απώλεια εσόδων για την ελληνική εταιρεία του χώρου ξεπερνάει το μισό εκατομμύριο ευρώ» αναφέρει στην «Κ» αξιωματικός της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Στη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν έξι αποκωδικοποιητές ψηφιακού δορυφορικού σήματος, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, συσκευές αναπαραγωγής καρτών αποκωδικοποίησης, καθώς και άλλα αντικείμενα που αποδεικνύουν την παράνομη δραστηριότητα των συλληφθέντων. Προέκυψε επίσης ότι τα μέλη του κυκλώματος διαφήμιζαν τις «υπηρεσίες» τους σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία «Αμερικάνος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή