Προκαταρκτική και για Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Προκαταρκτική και για Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που αφορούν καθυστέρηση στην επιβολή κυρώσεων σε τρεις χρηματιστηριακές εταιρείες οι οποίες σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου φέρονται να έχουν προβεί σε υπερτιμολογήσεις ομολόγων, ερευνά η Εισαγγελία της Αθήνας.

Με αφορμή ερώτηση τεσσάρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι κατήγγειλαν «καθυστέρηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην επιβολή κυρώσεων σε χρηματιστηριακές εταιρείες οι οποίες φέρονται να πρωταγωνίστησαν στην λεηλασία των αποθεματικών ασφαλιστικών Ταμείων», ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτης Πούλιος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η διενέργεια της έρευνας ανετέθη στην εισαγγελέα Ελένη Ράικου.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ανδρ. Μακρυπίδης, Μιχάλης Καρχιμάκης, Γρηγόρης Νιώτης και Γιώργος Ανωμερίτης στην ερώτησή τους, που βασίστηκε σε δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρονται «σε ύποπτη καθυστέρηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην ανακοίνωση των κυρώσεων που θα πρέπει να επιβληθούν σε όσες εταιρείες διαπιστώθηκε ότι υπερτιμολόγησαν ομόλογα κατά την πώλησή τους σε Ταμεία». Οι βουλευτές επικαλούνται δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρά το γεγονός ότι εντόπισε άλλες τρεις εταιρείες, τις χρηματιστηριακές «Artion», «Τρωύλος» και «Πήγασος» οι οποίες φέρονται να είχαν αποκομίσει προμήθειες από πωλήσεις ομολόγων σε ταμεία, ωστόσο στην συνεδρίαση της 18ης Απριλίου αποφάσισε αναστολή λειτουργίας μόνο της εταιρείας «Ακρόπολις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή