ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΜΙΛΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών

«Δεν υπάρχει ανοχή για κανέναν. Πλήρης διαφάνεια και έλεγχος σε όλα». Το μήνυμα αυτό έστειλε ένα εικοσιτετράωρο μετά τον πρωθυπουργό και η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, αφήνοντας ταυτόχρονα ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής των εκλογών πριν από τη λήξη της τετραετίας. Σε ομιλία της σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Κέρκυρας, η κ. Μπακογιάννη παραδέχθηκε -χωρίς να μιλήσει ευθέως για την υπόθεση των ομολόγων- ότι έγιναν λάθη και παραλείψεις, αλλά πρόσθεσε ότι λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν δουλεύει και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Δική του ευθύνη και αρμοδιότητα είναι να τις κάνει και νωρίτερα, αν αυτό επιτάσσει το συμφέρον της χώρας».

ΑΠΕΛΑΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Να απορριφθεί το αίτημα

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Φώτης Μακρής, πρότεινε, χθες, να απορριφθεί το αίτημα της πολιτικής αγωγής για απέλαση του προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας στην Αθήνα, Τζαβέντ Ασλάμ, με το σκεπτικό ότι δεν υπάρχει σχετική σύμβαση Ελλάδας – Πακιστάν που να προβλέπει την έκδοση του κατηγορουμένου, ενώ παράλληλα δεν προέκυψε το αδίκημα της παράνομης διακίνησης προσώπων, για το οποίο ζητείται ο Τζαβέντ Ασλάμ. «Ηταν μία καλή επιχειρηματολογία με την οποία τιμήθηκε η πίστη στη νομιμότητα και τη διαφάνεια. Κατά συνέπεια, επαναδιατυπώσαμε την εμπιστοσύνη μας στην ελληνική δικαιοσύνη και ελπίζουμε σε μια δίκαιη απόφαση», δήλωσε στην «Κ» ο συνήγορος του Ασλάμ, κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης. Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται σε περίπου μία εβδομάδα.

Ο ΥΠ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

Για απορρόφηση κονδυλίων Δ΄ ΚΠΣ

Τις δράσεις που προγραμματίζει η κυβέρνηση για την προετοιμασία απορρόφησης των κονδυλίων του Δ΄ ΚΠΣ περιέγραψε χθες στον πρωθυπουργό Κων. Καραμανλή ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος. Οπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, θα μπουν οι βάσεις «που δεν είχαν μπει ποτέ στο παρελθόν τόσο νωρίς, ώστε να μπορέσουμε να τρέξουμε το Δ΄ ΚΠΣ για το καλό κυρίως της περιφέρειας και με δεδομένο ότι η περιφερειακή ανάπτυξη αποτελεί τον γνώμονα με βάση τον οποίο θα κινηθούμε στα επόμενα χρόνια τουλάχιστον όσο διαρκεί το Δ΄ ΚΠΣ και όχι μόνο». Ο υπουργός επανέλαβε ότι το 82% του Κοινοτικού Πλαισίου και η εθνική συμμετοχή θα κατευθυνθούν στην περιφέρεια και υπενθύμισε ότι η απορροφητικότητα των περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση, ήταν 15,6% και τώρα έχει ξεπεράσει το 60%.

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Δωρεάν εξετάσεις για μελάνωμα

Δωρεάν εξετάσεις για μελάνωμα -κατόπιν ραντεβού- θα πραγματοποιούν δερματολόγοι καθόλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας που έχει ονομαστεί Ελληνική Εβδομάδα κατά του Καρκίνου του Δέρματος (7 έως 11 Μαΐου). Για τις δωρεάν εξετάσεις λειτουργεί ήδη το τηλέφωνο επικοινωνίας 800.801.80.60, μέσω του οποίου το κοινό μπορεί να ενημερώνεται για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δερματολόγους ανά περιοχή. Εν συνεχεία, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείνουν ραντεβού για την εξέταση ύποπτων, για καρκίνο του δέρματος, βλαβών.

52ΧΡΟΝΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Γέννησε τα… εγγόνια της

Τα… εγγόνια της έφερε στη ζωή με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης πριν από λίγες ημέρες μία 52χρονη στα Χανιά. Η 52χρονη αποφάσισε να κυοφορήσει τα παιδιά της κόρης της, η οποία αδυνατούσε να τεκνοποιήσει εξαιτίας σοβαρού προβλήματος υγείας. Οι γιατροί έλαβαν γεννητικά κύτταρα από την κόρη και τον σύζυγό της και ακολούθησε η διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης και εμβρυομεταφοράς στη μήτρα της 52χρονης. Η εγκυμοσύνη ολοκληρώθηκε χωρίς σοβαρά προβλήματα και η γυναίκα γέννησε δύο υγιέστατα αγοράκια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή