Οι νεφροπαθείς για το «ριάλιτι»

Οι νεφροπαθείς για το «ριάλιτι»

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάβημα διαμαρτυρίας παρέδωσε χθες στην ολλανδική πρεσβεία ο πρόεδρος του Πανελληνίου Σύνδεσμου Νεφροπαθών και αντινομάρχης Αθηνών κ. Γιώργος Καστρινάκης, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συναντηθεί με τον πρέσβη. Κατά τη συνάντηση αναμένεται να συμφωνηθεί η διοργάνωση ενός φιλικού αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Ελλάδος και Ολλανδίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού στο θέμα της δωρεάς οργάνων. Η αντίδραση αφορά την απόφαση της ολλανδικής τηλεόρασης να προβάλλει «ριάλιτι», στο οποίο «παίκτες» θα διαγωνιστούν για ένα νεφρό… Μόλις πληροφορήθηκε το γεγονός, ο κ. Καστρινάκης ξεκίνησε αγώνα ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης, προκειμένου να πιέσει τις ολλανδικές αρχές για την ακύρωση της εκπομπής. «Προτιμώ να φύγω από τη ζωή με το κεφάλι ψηλά παρά να γίνω προϊόν συναλλαγής», δηλώνει στην «Κ» και αναφέρεται στους λόγους της διαμαρτυρίας: «Δεν έχω καμία διάθεση να γίνομαι δημόσιο θέαμα για προσωπικά ζητήματα, αλλά ως πρόεδρος είμαι υποχρεωμένος να υπερασπιστώ την τιμή των νεφροπαθών. Εχω παρακινηθεί από τον σύλλογο, αλλά κυρίως από τα τηλεφωνήματα ανθρώπων που ζητούν να καταγγείλω το γεγονός».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το τηλεοπτικό σόου βασίζεται πάνω σε μια απάτη αφού μια τέτοια μεταμόσχευση δεν είναι εφικτή: «Δεν πρόκειται καν για δωρεά, διότι πρόκειται για μια καρκινοπαθή γυναίκα που δεν μπορεί να γίνει δότρια. Εξάλλου, δεν μπορεί το τηλεοπτικό κοινό να κρίνει το ποιος μπορεί να πάρει το μόσχευμα, αυτό είναι θέμα ιστοσυμβατότητας»…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή