ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Ερώτηση για καθυστερήσεις και τιμές

Για απουσία σχεδιασμού και στρατηγικής κατηγορεί την κυβέρνηση στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών το ΠΑΣΟΚ. Με επερώτησή τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζουν ότι υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να κατρακυλήσει στην 48η από την 34η θέση της παγκόσμιας κατάταξης για το επίπεδο ηλεκτρονικής ετοιμότητάς της. Επισημαίνουν παράλληλα πως «ο Ελληνας πολίτης πληρώνει ακριβά για τις επικοινωνίες του». Στην ομιλία του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ντ. Ρόβλιας άσκησε οξύτατη κριτική και για την κατάσταση στον ΟΤΕ, ζητώντας μεταξύ άλλων να ασκηθεί έλεγχος στον διοικητή του Οργανισμού κ. Βουρλούμη, τονίζοντας πως θα πρέπει να κληθεί στη Βουλή «για να εξηγήσει όσα λέει και πολλά ακόμα που δεν λέει για τις προμήθειες του ΟΤΕ, το σκλαβοπάζαρο των εργαζομένων, τις παράνομες γαλάζιες προσλήψεις και τόσα άλλα». Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μ. Λιάπης στον αντίποδα υποστήριξε ότι έχουν πραγματοποιηθεί άλματα προόδου από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και υποστήριξε ότι μειώνεται το κόστος της χρήσης συστημάτων επικοινωνιών.

Β. ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΗ

«Δεν στοχοποιούνται νέοι»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν έχουν «στοχοποιηθεί» νέοι, από τις διωκτικές αρχές, για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις, έδωσε χθες από του βήματος της Βουλής ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Β. Πολύδωρας, με αφορμή ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ κ. Θ. Λεβέντη για τη σύλληψη και προφυλάκιση 19χρονου φοιτητή, μία ημέρα μετά τα επεισόδια και -όπως αναφέρεται από καταγγελίες- με ενοχοποιητικό στοιχείο ότι φορούσε πράσινα παπούτσια, όπως ένας κουκουλοφόρος που προέβαινε σε έκνομες ενέργειες. «Δεν υπάρχουν νησίδες (στην αστυνομία) που στοχοποιούν, και αν υπάρξουν θα τις τσακίσουμε», είπε ο κ. Πολύδωρας. Δεν μπορούμε, συνέχισε, να παρέμβουμε στο έργο της Δικαιοσύνης, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι για την προφυλάκιση του 19χρονου απεφάνθησαν εισαγγελέας και ανακριτής. Εκανε, πάντως, λόγο για «αιτιώδη χρονική σχέση μεταξύ επεισοδίων και συλλήψεων», αιτιολογώντας έτσι το ετεροχρονισμένο της σύλληψης του φοιτητή.

3η ECOLIFE ΣΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ

Η οικολογία στην καθημερινή ζωή

Η τρίτη έκθεση ECOLIFE, «για την οικολογία στην καθημερινή ζωή», άνοιξε τις πύλες της χθες το απόγευμα στο Αθλητικό Κέντρο Ξιφασκίας στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού. Η έκθεση που θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Ιουνίου θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10.00 π.μ. – 10.00 μ.μ. περιλαμβάνει κάθε είδους προϊόντα φιλικά για το περιβάλλον και τον άνθρωπο από τρόφιμα και καλλυντικά έως ρούχα και προτάσεις για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και τρόπους για οικολογική δόμηση. Φορείς, οργανώσεις, εταιρείες ενώνουν τις δυνάμεις τους στο φετινό ECOLIFE για να προσφέρουν ενημέρωση αλλά και λύσεις. Σε όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της θα πραγματοποιηθούν πολλές εκδηλώσεις ενημερωτικές και ψυχαγωγικές. Η «Καθημερινή» και ο ΣΚΑΪ 100,3 είναι χορηγοί επικοινωνίας του ECOLIFE ενώ περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ecolife. gr

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

Εκδηλώσεις για την Αλωση

Εκδηλωσεις για την Αλωση της Κωνσταντινούπολης πραγματοποιεί αύριο η Οικουμενική Ομοσπονδία Κωνσταντινουπολιτών. Συγκεκριμένα στις 10.30 π.μ. Θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση στον ναό της Μητροπόλεως Αθηνών, ενώ θα ακολουθήσει στις 11.30 π.μ. κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στο ξενοδοχείο Τιτάνια με την παρουσία πλήθους επισήμων όπου θα απαγγελθούν ιστορικά λογοτεχνικά έργα για την Αλωση της Πόλης και Βυζαντινή Χορωδία θα εκτελέσει σχετικά μουσικά κομμάτια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή