Νέα προφυλάκιση για Αιξωνή

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στους τέσσερις ανήλθε ο συνολικός αριθμός των προφυλακισθέντων κατηγορουμένων στη μεγάλη υπόθεση αγοραπωλησίας δασικής έκτασης στην Αιξωνή της Γλυφάδας. Μετά τους συμβολαιογράφους Αθηνά Τσατσαρώνη, Δημήτρη Μητρέλλη αλλά και τον δικηγόρο Δημήτρη Παρασκευόπουλο, προφυλακιστέος κρίθηκε και συνταξιούχος οδηγός ταξί ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον του εφέτη ανακριτή Ιωάννη Σίδερη για τα αδικήματα της άμεσης συνέργειας σε ψευδή βεβαίωση και της σύστασης και συμμορίας.

Πρόκειται για τον Θεόδωρο Δουσαΐτη, ο οποίος φερεται από το 1994 έως το 2004 να συμμετείχε σε καταρτίσεις εικονικών συμβολαίων, καθώς και στη δημιουργία τίτλων ιδιοκτησίας. Κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του κ. Σίδερη, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι την περίοδο που εργαζόταν ως οδηγός ταξί τού αποβιώσαντος δήθεν ιδιοκτήτη της έκτασης στην Αιξωνή Ι. Βασιλείου, εκείνος του είχε χαρίσει δύο οικόπεδα έκτασης 8.000 τ.μ!. Επιπλέον, όπως υποστήριξε ο Θ. Δουσαΐτης, ο Ι. Βασιλείου τον είχε εξουσιοδοτήσει προκειμένου να δαπραγματεύεται αντ’ αυτού αγοραπωλησίες σε έκταση 44.000 τ.μ. στην επίμαχη περιοχή.

Συνολικά έχουν απολογηθεί ενώπιον του εφέτη ανακριτή 13 κατηγορούμενοι εκ των οποίων οι εννέα έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Σε κάποιες περιπτώσεις επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, αλλά και υψηλές χρηματικές εγγυήσεις.

Επισημαίνεται ότι στην υπόθεση εμπλέκεται και η καταζητούμενη πρώην πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία. Η πρώην δικαστής, αγνοώντας εισαγγελική εγκύκλιο που απαγόρευε οποιαδήποτε μετεγγραφή συμβολαίου, καθώς η έκταση είναι δημόσια, είχε εκδώσει απόφαση με την οποία επέτρεπε στους ενδιαφερόμενους να μετεγγράψουν τα συμβόλαια με τα οποία είχε πωληθεί η επίδικη έκταση σε δύο κύπριους αγοραστές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή