Βραβεία ευαισθησίας για το περιβάλλον

Βραβεία ευαισθησίας για το περιβάλλον

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα βραβεία περιβαλλοντικής ευαισθησίας «Οικόπολις 2007» του οργανισμού Ecocity απονεμήθηκαν χθες σε πρόσωπα, φορείς, ΜΜΕ και εταιρείες που επέδειξαν αξιόλογη δράση σε θέματα περιβάλλοντος. Ο περιβαλλοντικός προσανατολισμός στο πρόγραμμα του τηλεοπτικού ΣΚΑΪ και ο τρόπος χειρισμού περιβαλλοντικών θεμάτων και πιο συγκεκριμένα της εκστρατείας καθαρισμού του Κηφισού από τον ρεπόρτερ του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ 100,3 Γιώργο Κεραμιτζόγλου, χάρισαν χθες στην οικογένεια του ΣΚΑΪ τα δύο από τα πέντε βραβεία περιβαλλοντικής ευαισθησίας «Οικόπολις 2007» στην κατηγορία ΜΜΕ Econews. Ηταν εκεί ο πρόεδρος του ΣΚΑΪ, κ. Γιάννης Αλαφούζος, όπως και ο κ. Γιώργος Κεραμιτζόγλου για να παραλάβουν τα βραβεία από ορείχαλκο, που πρώτη φορά απονέμονται σε τηλεοπτικό σταθμό. Τα φιλοτέχνησε η νεαρή αριστούχος της ΑΣΚΤ, εικαστικός Μαρία Χριστοφοράτου. Η κ. Νίκη Γουλανδρή ήταν επίτιμη πρόεδρος των φετινών «Οικόπολις», των βραβείων που έχει θεσπίσει από το 2005 ο περιβαλλοντικός οργανισμός Ecocity για την αναγνώριση και επιβράβευση της πρωτοβουλίας και του έργου με περιβαλλοντική ευαισθησία. Η χθεσινή απονομή έγινε στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ερευνας και Εκπαίδευσης «Γαία» του Μουσείου Γουλανδρή. Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κ. Θανάσης Κατσιγιάννης. Μεταξύ άλλων βραβεύθηκαν:

– Τα περιοδικά «Ecotech», «Κρητικό πανόραμα» και η πατρινή ιστοσελίδα www. oikologos. gr

– Για το στέγαστρο του σταθμού «Ειρήνη» με βιοκλιματική φυλλωσιά, οι ΗΣΑΠ και για τη συμβολή του μετρό στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, η Αττικό Μετρό.

– Οι δήμοι Αιγάλεω, Ελευσίνας και Πτολεμαΐδας στην κατηγορία των βραβείων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για την προώθηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, διαχείριση στερεών αποβλήτων και εναποθήκευση θερμότητας στην τηλεθέρμανση, αντίστοιχα.

– Οι εταιρείες Toyota Ελλάς, Alpha Bank, Motor Oil, Elinoil, Vodafone. Ειδικό βραβείο έργου ζωής απονεμήθηκε στον καθηγητή Νικόλαο Μάργαρη και έπαινος στο πρότυπο οικολογικό πυρηνελαιουργείο της Μεσσηνιακής ΑΒΕΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή