Προς το εδώλιο για τη «ζαρντινιέρα»

Προς το εδώλιο για τη «ζαρντινιέρα»

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Με απευθείας κλήση από τον εισαγγελέα Εφετών παραπέμπονται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης οι οκτώ αστυνομικοί που εμπλέκονται στον άγριο ξυλοδαρμό του Κύπριου σπουδαστή το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 2006 στην πλατεία Συντριβανίου της Θεσσαλονίκης. «Η υπόθεση της ζαρντινιέρας» όπως έχει ονομαστεί λόγω της αρχικής προσπάθειας της ΕΛ.ΑΣ. να αποδώσει τα σημάδια στον 24χρονο σπουδαστή σε πτώση του σε ζαρντινιέρα, οδηγείται στο Εφετείο καθώς οι δύο από τους κατηγορούμενους αστυνομικούς είναι αξιωματικοί.

Οι άλλοι πέντε είναι αστυφύλακες και ένας αρχιφύλακας. Οι επτά από αυτούς κατηγορούνται για απρόκλητη σωματική βλάβη από κοινού, καθώς «επιτέθηκαν στον 24χρονο με γροθιές και κλωτσιές και του επέφεραν με σφοδρότητα ταυτόχρονα και διαδοχικά χτυπήματα», αναφέρει το κατηγορητήριο.

Ο τότε διευθυντής της Κρατικής Ασφάλειας που σήμερα έχει μετατεθεί στην Αστυνομική Διεύθυνση Κιλκίς κατηγορείται για συνέργεια σε απρόκλητη σωματική βλάβη καθώς «δεν παρεμπόδισε τους συναδέλφους του, όπως όφειλε, διατάσσοντας να σταματήσουν να τον χτυπούν αλλά τους ενθάρρυνε με την παρουσία του παρέχοντας ψυχική συνδρομή», ενώ ένας από τους αστυφύλακες κατηγορείται και για έμπρακτη εξύβριση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή