Για τις πλατείες, τα παράπονά μας στον δήμο

Για τις πλατείες, τα παράπονά μας στον δήμο

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πλήρη κυριότητα και δικαιοδοσία του Δήμου Αθηναίων περνούν οι πλατείες Συντάγματος, Ομονοίας, Κολωνακίου, Μοναστηρακίου, Κουμουνδούρου και Αργεντινής Δημοκρατίας (λεωφ. Αλεξάνδρας) που ανήκαν έως σήμερα στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Ταυτόχρονα, ο δήμος αποκτά την πλήρη αρμοδιότητα για την αδειοδότηση τραπεζοκαθισμάτων στα όριά του, θέμα για το οποίο ήταν συναρμόδιο το υπουργείο. Τέλος, σχεδιάζεται η ενεργοποίηση των Προεδρικών Διαταγμάτων για τον Ελαιώνα, που παραμένουν ουσιαστικά σε αχρηστία για περισσότερο από μία δεκαετία.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ μεταβιβάζει…

Χθες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς συναντήθηκε με τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη και κατέληξαν σε αποφάσεις για μια σειρά από ζητήματα των αρμοδιοτήτων τους. Πιο συγκεκριμένα:

– Το ΥΠΕΧΩΔΕ μεταβιβάζει την κυριότητα των πλατειών που ανέπλασε προ-ολυμπιακά στον Δήμο Αθηναίων. Πρόκειται για τις πλατείες Συντάγματος, Ομονοίας, Κολωνακίου, Μοναστηρακίου, Κουμουνδούρου και Αργεντινής Δημοκρατίας.

– Ο Δήμος Αθηναίων αποκτά την πλήρη αρμοδιότητα για την αδειοδότηση τραπεζοκαθισμάτων στα όριά του, καθώς το ΥΠΕΧΩΔΕ παραιτείται της αδειοδοτικής του συναρμοδιότητας.

– Η ανάπλαση των Κουντουριώτικων θα εξεταστεί από κοινού με την υπογειοποίηση της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Το έργο θα προταθεί για χρηματοδότηση στο Δ΄ ΚΠΣ.

– Σε δέκα ημέρες θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη του κ. Σουφλιά με τους δημάρχους της περιοχής του Ελαιώνα (Αθηναίων, Ταύρου, Ρέντη, Περιστερίου, Αιγάλεω) προκειμένου να προχωρήσει η εφαρμογή των προεδρικών διαταγμάτων για την εξυγίανση της περιοχής. Υπενθυμίζεται ότι τα δύο Προεδρικά Διατάγματα (ΦΕΚ 1049 Δ/95, ΦΕΚ 742Δ/96) προέβλεπαν την ενοποίηση των χώρων πρασίνου και την «τακτοποίηση» των βιομηχανικών και βιοτεχνικών δραστηριοτήτων στην περιοχή. Οι δήμοι πιέζουν για την αλλαγή των χρήσεων γης, προκειμένου να απομακρυνθούν οι βιομηχανίες και να επιτραπεί η δημιουργία χώρων αναψυχής (όπως λ.χ. στου Ρέντη).

– Τέλος, τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής των έργων υποδομής που σχετίζονται με το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Ελαιώνα. Οι εργασίες υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθούν σε διάστημα ενός έτους και αφορούν την ανακατασκευή και διαπλάτυνση τμημάτων των οδών Αγίας Αννης και Αγίου Πολυκάρπου. Σε διάστημα δυόμισι ετών θα ανακατασκευαστούν και οι οδοί Ορφέως και Προφήτη Δανιήλ.Γιωργοσ Λιαλιοσ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή