Εκλεβαν Ι.Χ. και πωλούσαν ανταλλακτικά

Εκλεβαν Ι.Χ. και πωλούσαν ανταλλακτικά

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα που έκλεβε αυτοκίνητα από σπίτια και εκθέσεις, με έδρα κυρίως την Αττική, προκειμένου να τα μετατρέψει σε ανταλλακτικά και να τα διαθέσει στο εμπόριο, εξάρθρωσε η Αστυνομία. Συνελήφθησαν στον Αγ. Δημήτριο Αττικής τρία άτομα, δύο Ελληνες ηλικίας 38 και 33 ετών καθώς και ένας 20χρονος Αλβανός, ενώ για συμμετοχή στο κύκλωμα αναζητούνται άλλα τέσσερα άτομα.

Στο διάστημα της δράσης τους, που σύμφωνα με την αστυνομία ανέρχεται σε δύο χρόνια, κατάφεραν να «αφαιρέσουν» 2 πολυτελή Ι.Χ. από γκαράζ οικιών και 31 αυτοκίνητα από εκθέσεις και αντιπροσωπείες, ενώ αποδεικνύεται ότι είχαν επεκτείνει τη δράση τους και εκτός συνόρων, καθώς αφαίρεσαν δύο ακόμα αυτοκίνητα από τη γειτονική Ιταλία.

Ο «σκληρός πυρήνας» της σπείρας αποτελούνταν από… έμπειρους διαρρήκτες, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας υπερσύγχρονα εργαλεία που παραπέμπουν σε αστυνομικές ταινίες, όπως υδραυλικές πρέσες, γάντζους και κρίκους αναρρίχησης, εξαρτήματα κοπής τζαμιών, παραβίαζαν σπίτια και εκθέσεις, αφαιρώντας πολυτελή και μη αυτοκίνητα. Στη συνέχεια πωλούσαν τα κλοπιμαία σε συνεργό τους, ο οποίος είτε τα μεταπωλούσε είτε τα αποσυναρμολογούσε και τα διέθετε στο εμπόριο ως ανταλλακτικά μέσω του καταστήματος που διατηρούσε στον Αγ. Δημήτριο. Εκτός των αυτοκινήτων, σε ορισμένες περιπτώσεις οι διαρρήκτες αφαίρεσαν είτε από τις εκθέσεις είτε από τα σπίτια που παραβίασαν χρηματοκιβώτια, χρήματα, ηλεκτρονικά είδη και άλλα τιμαλφή. Στην κατοχή τους εκτός από τα διαρρηκτικά εργαλεία βρέθηκαν αναλυτικές σημειώσεις με μοντέλα αυτοκινήτων, τιμοκατάλογοι και άλλα αντικείμενα που αποκαλύπτουν στοιχεία σχετικά με τη δράση τους.

Οι αστυνομικοί διενεργούν έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συλληφθέντες εμπλέκονται στην κλοπή και άλλων αυτοκινήτων, ενώ θέμα χρόνου θεωρείται η σύλληψη των υπολοίπων μελών της σπείρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή