Συμπλοκή φοιτητών, ένας τραυματίας από κατσαβίδι

Συμπλοκή φοιτητών, ένας τραυματίας από κατσαβίδι

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονο προβληματισμό για την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια προκαλεί ο τραυματισμός με κατσαβίδι φοιτητή στο Πανεπιστήμιο Βόλου κατά τη διάρκεια συμπλοκών σε φοιτητική συνέλευση. Ευτυχώς, ο φοιτητής διέφυγε τον κίνδυνο, έστω κι αν διακομίσθηκε καθυστερημένα στο νοσοκομείο, καθώς -κατά δήλωση του ίδιου- κατάλαβε ότι μαχαιρώθηκε τόσο σοβαρά όταν διαπίστωσε την αιμορραγία μισή ώρα αργότερα από το συμβάν.

Ειδικότερα, το περιστατικό έγινε την Τετάρτη στο τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ ήταν σε εξέλιξη γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου. Η αρχή έγινε όταν κάποιοι φοιτητές κατηγόρησαν τα μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ότι οργανώνουν πάρτι για προσπορισμό χρημάτων. Τα μέλη της ΔΑΠ αντέδρασαν και δεν άργησε να ανάψει ο καβγάς μεταξύ δύο φοιτητών. Τότε ο φοιτητής Στάθης Γώγος, μέλος της Πανσπουδαστικής, προσπάθησε να τους χωρίσει. Ομως, πάνω στην φασαρία, άγνωστο άτομο χτύπησε τον κ. Γώγο με αιχμηρό αντικείμενο – πιθανότατα κατσαβίδι. Ο φοιτητής διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όταν πλέον η αιμορραγία ήταν έντονη. Εκεί διαπιστώθηκε ότι είχε δεχθεί τρία χτυπήματα, ένα εκ των οποίων παραλίγο να πλήξει το ήπαρ του. Ολες οι παρατάξεις καταδίκασαν το συμβάν, όμως ταυτόχρονα αλληλοκατηγορούνται για τις ευθύνες. Χθες η Πανσπουδαστική κατήγγειλε ότι μέλη της ΔΑΠ κατέστρεψαν αφίσες και τραπεζάκι της παράταξης στη Νομική Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή