100 αστυνομικοί στο κυνήγι Παλαιοκώστα

100 αστυνομικοί στο κυνήγι Παλαιοκώστα

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σφίγγει, όπως όλα δείχνουν, ο αστυνομικός κλοιός γύρω από τον καταζητούμενο Βασίλη Παλαιοκώστα, τον μικρότερο σε ηλικία εκ των δύο γνωστών κακοποιών, ο οποίος έχει στο ενεργητικό του ληστείες, αποδράσεις, συμπλοκές με αστυνομικούς αλλά και κινηματογραφικού ύφους συλλήψεις. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην αστυνομική διεύθυνση Τρικάλων (για το θέμα πραγματοποιείται νέα σύσκεψη σήμερα) αποφασίστηκε τις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του να συνδράμουν στο εξής άνδρες των «ειδικών δυνάμεων» της ΕΛ. ΑΣ, κλιμάκιο δηλαδή 30 περίπου αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ).

Οπως αναφέρουν καλά πληροφορημένες πηγές 4 ή 5 συνολικά ομάδες των 6 ατόμων θα πραγματοποιούν «στοχευμένες» ενέργειες στην περιοχή της Θεσσαλίας. Τι σημαίνει αυτό; «Οι άνδρες των ΕΚΑΜ θα πραγματοποιούν ενέδρες και μπλόκα στις περιοχές όπου οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι βρίσκεται ο Παλαιοκώστας», δήλωσε στην «Κ» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ. ΑΣ. Μετά και την ενεργοποίηση των ΕΚΑΜ, ο αριθμός των αστυνομικών που απασχολούνται στο κυνήγι του Παλαιοκώστα αναμένεται να ξεπεράσει τους 100!

Ο συνεργός του

Εκτιμάται πάντως ότι στο πλευρό του Βασίλη Παλαιοκώστα βρίσκεται Ελληνας κακοποιός, ο οποίος φέρεται να έπαιξε ρόλο «κλειδί» στην κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού, τον Ιούνιο του 2006. Ο συγκεκριμένος κακοποιός εκτιμάται εξάλλου ότι βρισκόταν μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα τη στιγμή της συμπλοκής με αστυνομικούς, το βράδυ του Σαββάτου της 28ης Απριλίου, στην περιοχή των Φαρσάλων. Τότε, αστυνομικοί είχαν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με τον Παλαιοκώστα. Ο τελευταίος όμως είχε αναπτύξει ταχύτητα, καταφέρνοντας τελικά να διαφύγει, ενώ ο συνεπιβάτης του είχε ανοίξει πυρ εναντίον των αστυνομικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή