Δει δη χρημάτων για το ξήλωμα των πινακίδων

Δει δη χρημάτων για το ξήλωμα των πινακίδων

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Να μπει μια τάξη» στο θέμα των παράνομων υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων επιχειρεί ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης -που υποστηρίζει ότι στην περιοχή του υπερβαίνουν τις 330- και ζητεί από την Πολιτεία 800.000 ευρώ για την ολοκλήρωση του έργου της «αποκαθήλωσης».

Ο κ. Πατούλης δήλωσε χθες ότι ήδη εδώ και ένα μήνα έχει αρχίσει συστηματικά το έργο της απομάκρυνσης των διαφημιστικών ταμπλό, που βρίσκονταν -παρανόμως- σε κεντρικούς οδικούς άξονες και ταράτσες πολυκατοικιών -16 τον αριθμό- ενώ περισσότερες από 20 διαφημιστικές κατασκευές έχουν απομακρυνθει από κεντρικούς άξονες της πόλης. Η δαπάνη της επιχείρησης αγγίζει έως σήμερα τα 40.000 ευρώ και ο δήμαρχος ζητεί να εφαρμοστεί η πρόσφατη εγκύκλιος του υφυπουργού Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης κ. Αθ. Νάκου που δίνει και σαφή εντολή για αποξήλωση των πινακίδων, αλλά και τα απαραίτητα για τον σκοπό αυτό κονδύλια.

Σωρεία παρανομιών

Οπως είναι γνωστό, το θέμα με τις υπαίθριες διαφημίσεις του δήμου Αμαρουσίου είχε μπει στο μικροσκόπιο του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, όπου είχε διαπιστωθεί σωρεία παρανομιών που αφορούσαν τη μη καταβολή των δημοτικών τελών αλλά και την παράνομη τοποθέτησή τους. Στο πόρισμα προτείνεται η ενεργοποίηση των μηχανισμών ελέγχου του δήμου, τόσο για την άμεση καταγραφή των παρανομούντων όσο και για την επιβολή προστίμων.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι τα διαφυγόντα κέρδη του δήμου από τα αναλογούντα και ουδέποτε εισπραχθέντα δημοτικά τέλη πρέπει να ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ. «Παρά τις απειλές και τους προπηλακισμούς που έχουμε δεχτεί», είπε, «θα επδιώξουμε να βάλουμε τάξη. Θα εφαρμόσουμε τους νόμους με διαφάνεια και θα διασφαλίσουμε τη μεγιστοποίηση των εσόδων του δήμου επ’ ωφελεία της τοπικής κοινωνίας». Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι για τη σωστή τοποθέτηση των διαφημιστικών πινακίδων θα ζητηθεί η συνδρομή της Τροχαίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή