Διορθώσεις επίμαχων στο βιβλίο Ιστορίας

Διορθώσεις επίμαχων στο βιβλίο Ιστορίας

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ολες οι εκφράσεις που έγιναν αντικείμενο εκμετάλλευσης έφυγαν από το βιβλίο. Περιμένουμε τις αποφάσεις της υπουργού Παιδείας και της κυβέρνησης». Αυτό δήλωσε χθες, μιλώντας στην «Κ», η επικεφαλής της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου της Ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ΑΠΘ κ. Μαρία Ρεπούση για την τύχη του βιβλίου, που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις μετά τη διανομή του στους μαθητές τον περασμένο Σεπτέμβριο.

«Η υπουργός Παιδείας έχει στα χέρια της το βιβλίο με τις τελικές διορθώσεις που έκανε η συγγραφική ομάδα.

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχει αξιολογήσει εάν έγιναν οι διορθώσεις με βάση το πόρισμα της Ακαδημίας Αθηνών και το αίτημα που έθεσε η Κύπρος» ανέφερε χθες στην «Κ» στέλεχος του υπουργείου Παιδείας. Ετσι, εντός των επόμενων ημερών αναμένονται οι τελικές ανακοινώσεις για την τύχη του βιβλίου.

Ειδικότερα, το θέμα των διορθώσεων στο βιβλίο της Ιστορίας έχει προσλάβει τη μορφή… θρίλερ. Χθες, η κ. Ρεπούση διαβεβαίωσε την «Κ» ότι οι διορθώσεις έχουν ολοκληρωθεί, προσθέτοντας ότι έγιναν με βάση τις παρατηρήσεις ιστορικών, πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών, αλλά και του πορίσματος της Ακαδημίας. «Οσες παρατηρήσεις ήταν σωστές υιοθετήθηκαν, έστω και αν ο χώρος του βιβλίου ήταν περιορισμένος» τόνισε η κ. Ρεπούση.

Να σημειωθεί ότι μόνο το πόρισμα της Ακαδημίας Αθηνών επεσήμανε 81 σημεία τα οποία χρήζουν διορθώσεως, οδηγώντας πολλούς να κάνουν λόγο για ένα «νέο βιβλίο». Από την άλλη, η κ. Ρεπούση τονίζει ότι οι αλλαγές δεν αλλοιώνουν την ιστορική άποψη και τη φιλοσοφία του βιβλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή