Οδηγίες για την ινσουλίνη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η ένταξη των ασθενών στη θεραπεία με την εισπνεόμενη ινσουλίνη, γίνεται μόνο με την οδηγία του γιατρού και τη χορήγηση συνταγής, και κατόπιν σχετικών συζητήσεων και κοινής αποφάσεως, ασθενή και θεράποντα ιατρού», τόνισε χθες ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Ερευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του, καθηγητής κ. Σωτήρης Ράπτης. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση να μην επικρατήσει, «ως συνήθως συμβαίνει στην Ελλάδα, υπέρμετρος ευφορία και απεριόριστος ενθουσιασμός και να προστρέχουν άπαντες να ζητάνε την εισπνεόμενη ινσουλίνη από τα φαρμακεία».

Σε χθεσινή εκδήλωση με αφορμή τη διάθεση στη χώρα μας της εισπνεόμενης ινσουλίνης, ο κ. Ράπτης αναφέρθηκε στους τρόπους με τους οποίους μπορεί να συμβάλλει η εισπνεόμενη ινσουλίνη στην αντιμετώπιση του διαβήτη. Οπως είπε, διεθνής έρευνα κατέδειξε ότι το 80% των πασχόντων που λαμβάνουν αντιδιαβητικά δισκία ή ενέσιμο ινσουλίνη, δηλώνουν ότι εάν υπήρχε εναλλακτικός τρόπος χορήγησης ινσουλίνης εκτός από την ένεση, θα ξεκινούσαν πολύ νωρίτερα και με λιγότερους ενδοιασμούς την ινσουλινοθεραπεία. Οπως είπε ο κ. Ράπτης για την καλύτερη ενημέρωση γιατρών και ασθενών σχετικά με τη νέα ινσουλίνη λειτουργεί 24ωρη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή για αναφορά ανεπιθύμητων ενεργειών, επίλυση αποριών και κατ’ οίκον εκπαίδευση στη χρήση της συσκευής εισπνοών και αντικατάσταση ελαττωματικών συσκευών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή