ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Γιαννάκου: Ελεος, όχι άλλες εικασίες

Στις πολιτικές παραμέτρους του ζητήματος που έχει ανακύψει με το βιβλίο της Ιστορίας της Στ΄ Δημοτικού αναφέρθηκε χθες η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία ταυτόχρονα ανέλαβε την ευθύνη για τις τελικές αποφάσεις. «Οι διορθώσεις στο βιβλίο έχουν γίνει. Εγώ θα δώσω στη δημοσιότητα την όλη υπόθεση. Οπως γνωρίζετε, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα στον υπουργό. Θα περιμένετε, λοιπόν, να μάθετε για όλα και μέχρι τότε θα παρακαλέσω να μην υπάρχουν εικασίες, δήλωσε χθες ερωτηθείσα για το θέμα. Και συνέχισε: «Ακούστε, το βιβλίο είναι επιστημονική υπόθεση δεν είναι πολιτικό ζήτημα με το οποίο ορισμένοι παίζουν. Αυτό το μήνυμα έχω να στείλω». Σε ερώτηση σχετικά με τις διαφορετικές αντιδράσεις που υπάρχουν για το βιβλίο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας -ορισμένοι ζητούν απόσυρση του βιβλίου- η κ. Γιαννάκου τόνισε ότι «το πλεονέκτημα των επιθέσεων δεν ανήκει στη Ν.Δ., άλλοι το άρχισαν. Εγώ θα κάνω αυτό που έκανα πάντοτε. Είμαι πολιτικός και στην πολιτική κατ’ αρχάς έχουμε πολιτικούς αντιπάλους, δεν έχουμε εχθρούς και έτσι θα πορευθούμε».

ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ

Από «χαοτικούς πυρήνες»

Μία ομάδα, η οποία εμφανίζεται για πρώτη φορά, οι «Χαοτικοί Επαναστατικοί Πυρήνες», ανέλαβε την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, στο κέντρο της Πάτρας, με τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα «Πελοπόννησος». Οπως ανέφερε ο άγνωστος, η ενέργεια έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης στα τρία άτομα που συνελήφθησαν προ ημερών στο Παλαιό Φάληρο, τη στιγμή που προσπαθούσαν να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό σε αυτοκίνητο της Δημοτικής Αστυνομίας.

ΕΣΤΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ

Από το φθινόπωρο 2008

Από το φθινόπωρο του 2008 θα μπορούν να εμβαθύνουν ακόμη περισσότερο στη γνώση των Φυσικών Επιστημών οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Αρσακείων Πατρών, καθώς τότε αναμένεται να λειτουργήσουν η Εστία Επιστημών Πάτρας και το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών που θεμελιώθηκαν την περασμένη Τρίτη, παρουσία πλήθους εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου καθώς και ακαδημαϊκών. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών, κ. Χρυσόστομος και ακολούθησε τελετή, στη διάρκεια της οποίας, ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, καθηγητής Γεώργιος Μπαμπινιώτης, τίμησε με την ειδική αναμνηστική πλακέτα του «μεγάλου δωρητή» τον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Δημητριάδη για τη δωρεά του. Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειώνονται με τα Μαθηματικά, τη Φυσική και την Πληροφορική μέσα από τις δραστηριότητες που αναπτύσσει το Κέντρο Παιδείας Επιστημών, που με αυτόν τον τρόπο εγκαινιάζει μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία με τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία.

ΠΕΖΟΓΕΦΥΡΑ ΣΤΗ ΝΕΡΑΝΤΖΙΩΤΙΣΣΑ

Διακοπή της κυκλοφορίας

Τη διακοπή της κυκλοφορίας σε τμήμα της Αττικής Οδού από τις 11 μ.μ. του Σαββάτου έως τις 9 π.μ. της Κυριακής ανακοίνωσε η ΕΡΓΟΣΕ, λόγω τοποθέτησης πεζογέφυρας του Προαστιακού στον σιδηροδρομικό σταθμό Νεραντζιώτισσας. Τα κινούμενα εντός της Αττικής Οδού οχήματα με κατεύθυνση προς το Αεροδρόμιο θα εξέρχονται υποχρεωτικά στην έξοδο Νο 10 (προς λεωφόρο Κύμης και ΟΑΚΑ) και εφόσον χρειάζεται να εισέλθουν ξανά στην Αττική Οδό θα ακολουθούν πορεία περιμετρικά των εγκαταστάσεων ΟΑΚΑ, για την είσοδο στην Αττική Οδό από τον σταθμό διοδίων λεωφ. Κηφισίας. Τα διόδια εισόδου με κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο της Αττικής Οδού, στο ύψος της λεωφόρου Κύμης, θα παραμείνουν κλειστά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Στην κατεύθυνση προς Ελευσίνα η Αττική Οδός θα λειτουργεί κανονικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή