Απονομή δημοσιογραφικών βραβείων Μπότση

Απονομή δημοσιογραφικών βραβείων Μπότση

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα δημοσιογραφικά βραβεία Μπότση απένειμε χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας. «Αναγνωρισμένο στη συνείδηση του κόσμου, το Ιδρυμα Μπότση συμβάλλει αποφασιστικά στην ενίσχυση του λόγου», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλος.

Ενας «δικός μας» άνθρωπος, η κ. Χριστίνα Δαμουλιάνου από την «Καθημερινή», τιμήθηκε με ειδικό βραβείο για την πολύχρονη αρθρογραφία όσον αφορά την ισότητα των φύλων. Θερμό χειροκρότημα ακολούθησε την αναγγελία βράβευσης της Αγγελικής Χατζηδημητρίου για τη μαχητικότητα και την επιτυχημένη κάλυψη γεγονότων της Περιφέρειας. Ο Αλφόνσο Βιτάλη βραβεύτηκε για συνεντεύξεις με πολιτικούς και την κάλυψη διπλωματικών θεμάτων, ο Ηλ. Δημητρακόπουλος για πολιτικές έρευνες και προβολή ελληνικών θεμάτων στο εξωτερικό. Για το αστυνομικό και το δικαστικό ρεπορτάζ βραβεύτηκε ο Βασ. Παπαδημούλης, ενώ για την αρθρογραφία του, ο Γ. Πρετεντέρης. Ειδικό βραβείο κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ πήρε ο Δημ. Τζάθας («Τα Νέα»), οικονομικού ρεπορτάζ ο Γ. Δημητρομανωλάκης («Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία»), ανθρωπιστικού ρεπορτάζ ο Δημ. Καραγιώργος («Εθνος»), Τοπικής Αυτοδιοίκησης ο Παν. Κουτουφάς («Παρόν της Κυριακής»), ξένου Τύπου «Κώστας Τσατσαρώνης» η Ντίνα Κυριακίδη. Το βραβείο «Απόστολος Μαγγανάρης» πήρε ο Δημ. Σαπρανίδης. Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους Κ. Γκοτσίνα, Γ. Ζ. Ζαχαριάδη, Μαν. Κανδυλάκη, Κ. Δ. Παπαπέτρου, Πότη Στρατίκη και στην εφημερίδα «Σερραϊκό Θάρρος». Ειδικός έπαινος στην αγγλόφωνη εφημερίδα «Shipping Finance».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή