ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ΣΙΩΠΗ, Η ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Αποπλάνησε 11χρονη, την κατέστησε έγκυο

Ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου άσκησε ο εισαγγελέας Σερρών σε βάρος 26χρονου που φέρεται ότι κατέστησε έγκυο 11χρονη, η οποία αναμένεται να φέρει στον κόσμο το παιδί του σ’ ένα μήνα. Η υπόθεση ήλθε στο φως της δημοσιότητας χθες, όταν οι γιατροί του νοσοκομείου Σερρών διαπίστωσαν την κύηση της μικρής. Παιδί μονογονεϊκής οικογένειας ομογενών από τη Γεωργία, η 11χρονη κρατούσε τη σιωπή της για τη σχέση της με τον 26χρονο Αλβανό – φίλο της οικογένειας. Η μητέρα της μικρής δεν είχε αντιληφθεί τίποτα, ούτε όταν η εγκυμοσύνη έγινε εμφανής. Πίστευε ότι η κόρη της αντιμετώπιζε ορμονικές διαταραχές και απευθύνθηκε σε γυναικολόγο του νοσοκομείου Σερρών. Οι γιατροί κατήγγειλαν το γεγονός στην ασφάλεια και οι διωκτικές αρχές έφθασαν στα ίχνη του 26χρονου ο οποίος ομολόγησε.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΦΟΙΤΗΤΗΣ

«Βγαίνω πιο σοφός»

Ελεύθερος αλλά με περιοριστικούς όρους (χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ με την υποχρέωση να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο Α.Τ. έως την εκδίκαση της υπόθεσής του) είναι ο 19χρονος Παναγιώτης που αποφυλακίστηκε χθες, έπειτα από 44 ημέρες κράτησης στις φυλακές Αυλώνα. Τα πράσινα παπούτσια (σταράκια) -μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο για τη συμμετοχή του σε επεισόδια και για τη σύλληψή του στις 5 Μαΐου- έφεραν στα πόδια του τις ημερομηνίες εισόδου και εξόδου του από τις φυλακές -τις 44 συνολικά ημέρες «άδικης» όπως τη χαρακτηρίζει «κράτησης»- μια εμπειρία από την οποία, όπως λέει, βγαίνει πιο σοφός. Από χθες το μεσημέρι ο φοιτητής ηρεμεί στο σπίτι του και στην οικογένειά του στην Αθήνα, ωστόσο σχεδιάζει να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη αφενός για να ρυθμίσει το πρόγραμμα των εξετάσεων στο τμήμα Χημικών Μηχανικών όπου σπουδάζει, αφετέρου για να ευχαριστήσει από κοντά όλους όσοι τον συμπαραστάθηκαν, συμφοιτητές και καθηγητές, ανώνυμους και επώνυμους. Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του σε συγγενικό του πρόσωπο, όταν σχολιάζοντας τη συμπαράσταση των πανεπιστημιακών ανέφερε «τώρα εγώ πρέπει να αποδείξω ότι είμαι αντάξιός τους».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ

Ελλειψη συστήματος εξαερισμού

Στο προσκήνιο βρίσκονται -και μέσω ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ- οι καταγγελίες των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, σχετικά με την απουσία συστήματος εξαερισμού στο Ακτινοδιαγνωστικό Τμήμα του νοσοκομείου, που έχει ως αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία του προσωπικού. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν, τα τελευταία χρόνια πέντε εργαζόμενοι έχουν εκδηλώσει καρκίνο, και πολλοί άλλοι αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα. Στις ακατάλληλες για τη στέγαση του συγκεκριμένου τμήματος κτιριολογικές εγκαταστάσεις, αναφέρεται σε επείγον έγγραφο που απέστειλε προχθές στον υπουργό Υγείας κ. Δ. Αβραμόπουλο και ο διοικητής του Ασκληπιείου Βούλας κ. Ηρακλής Καραγιώργος, ο οποίος δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή νέου συστήματος εξαερισμού.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

Οι γυναίκες στους ΟΤΑ

Η συμμετοχή των γυναικών σε όλα τα επίπεδα της δημοκρατικής λειτουργίας αναβαθμίζει τους θεσμούς, τονίζει το Πανελλήνιο Δίκτυο Εκλεγμένων Γυναικών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που διοργανώνει από αύριο έως τις 24 Ιουνίου το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριό του στην Αρχαία Ολυμπία. Στο συνέδριο, που έχει τεθεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, θα συμμετέχουν περισσότερες από 400 γυναίκες που υπηρετούν από διάφορες θέσεις την Αυτοδιοίκηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή