ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πού να πάμε τα σκουπίδια μας;

Ενα μαύρο σύννεφο, σκέπασε προχθές πολλές περιοχές της Αθήνας ενώ η ατμόσφαιρα ήταν, έως αργά το βράδυ αποπνικτική. Αιτία δεν ήταν οι υψηλές θερμοκρασίες -αν και η άπνοια όξυνε το πρόβλημα- αλλά η φωτιά που ξέσπασε στον σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων που βρίσκεται στη Γλυφάδα δίπλα στην περιοχή του γκολφ. Αν και οχήματα της Πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο, η φωτιά σε σκουπίδια μπορεί να σιγοκαίει για μέρες.

Ο σταθμός λειτουργεί περίπου 20 χρόνια και δέχεται μεγάλο όγκο απορριμμάτων, αφού εκτός από τους 160.000 κατοίκους του δήμου, την περιοχή επισκέπτονται πολλοί Αθηναίοι από άλλες περιοχές, κυρίως τα Σαββατοκύριακα. Οπως δήλωσε στην «Κ» ο δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Ιωάννης Θεοδωρόπουλος, ο δήμος διαθέτει 14 απορριμματοφόρα, αλλά λειτουργούν μόνο τα μισά. Και αυτά όμως είναι σε κακή κατάσταση και δεν έχουν τη δυνατότητα να μεταβούν στον ΧΥΤΑ των Ανω Λιοσίων οπότε ακολουθείται η πρακτική της μεταφόρτωσης κάθε δύο τρεις μέρες. «Το θέμα θα λυθεί αν φύγει ο σταθμός μεταφόρτωσης αλλά είναι δύσκολο να βρεις μέρος να μεταφέρεις τα σκουπίδια» τονίζει ο κ. Θεοδωρόπουλος. Οπως προσθέτει, τα σκουπίδια στον σταθμό έχουν πάρει πολλές φορές φωτιά.

Από την 1η Σεπτεμβρίου στον δήμο ξεκινά πρόγραμμα ανακύκλωσης. Οσον αφορά τις διοξίνες που εκλύονται από την καύση ο δήμαρχος ανέφερε στην «Κ» ότι θα πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες ενέργειες μέτρησης των επιπέδων στην περιοχή.