Ρεκόρ κατανάλωσης ρεύματος στην Αττική

Ρεκόρ κατανάλωσης ρεύματος στην Αττική

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεκόρ θερινής περιόδου σημείωσε χθες η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Αττική, η οποία έφτασε στα 3.550 MW. Πανελλαδικά, η αιχμή της ζήτησης άγγιξε χθες τα 9.500 MW ενώ για αύριο προβλέπεται να ξεπεράσει τα 9.700 MW. H διαχείριση των υψηλών φορτίων έγινε και χθες χωρίς προβλήματα παρότι δύο μονάδες της ΔΕΗ δεν κατάφεραν να δώσουν ενέργεια. Ανησυχίες εκφράζονται για την προσεχή Δευτέρα λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που θα μεσολαβήσουν το Σαββατοκύριακο. Βλάβες στα δίκτυα διανομής (τοπικές) θεωρούνται δεδομένες λόγω της υπερθέρμανσης του δικτύου, οι μεγάλες ανησυχίες ωστόσο συνδέονται με τον βαθμό αξιοπιστίας που θα επιδείξουν οι λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ. Τα φορτία διαμορφώνονται σε υψηλά επίπεδα και η διαχείρισή τους θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη σε περίπτωση «που μείνουν εκτός Συστήματος» πάνω από δύο λιγνιτικές μονάδες.

Σε μια προσπάθεια βελτίωσης της κατάστασης ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος και ο υπουργός Ανάπτυξης Δ. Σιούφας υπέγραψαν χθες εγκύκλιο για τη λήψη μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας στον δημόσιο τομέα.

Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή το διάστημα 25 Ιουνίου έως τέλος Αυγούστου σε όλα τα κτίρια του δημοσίου τομέα, της Αυτοδιοίκησης και των Εποπτευόμενων Φορέων. Εξαιρούνται τα νοσοκομεία, οι Υπηρεσίες και Φορείς Περίθαλψης, Κοινωνικής Προστασίας και Ασφαλίσεως, καθώς και τα καταστήματα των Ασφαλιστικών Οργανισμών, και μεταξύ άλλων προβλέπεται:

– Η μείωση της λειτουργίας των κλιματιστικών, ώστε να λειτουργούν με ελάχιστη ρύθμιση στους 25οC από την έναρξη έως τη λήξη του ωραρίου.

– Τον περιορισμό του φωτισμού των κτιρίων στο αναγκαίο λειτουργικό επίπεδο με αποφυγή φωτισμού χώρων που δεν είναι απαραίτητη για τη λειτουργία των υπηρεσιών.

– Την εντατικοποίηση της παρακολούθησης συντήρησης και ελέγχου των συστημάτων αυτόματης διακοπής και ηλεκτρικής τροφοδοσίας των γραμμών δημοτικού φωτισμού και λοιπών κατηγοριών οδών, ώστε να εξασφαλιστεί η αποκλειστική λειτουργία από τις 20.00 μ.μ. έως τις 6 π.μ.Χρυσα Λιαγγου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή