Δίωξη κατά αστυνομικών για τον Αλεξ

Δίωξη κατά αστυνομικών για τον Αλεξ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ποινική δίωξη για πέντε αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας παρήγγειλε χθες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης κ. Θεόδ. Στρογγύλης, δίνοντας νέα τροπή στην υπόθεση εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ στη Βέροια.

Η δίωξη στρέφεται κατά ανώτερων αξιωματικών που είχαν αναλάβει στην αρχή την υπόθεση της εξαφάνισης του Αλεξ, αλλά σύμφωνα με τον κ. Στρογγύλη δεν ενήργησαν ως όφειλαν μπροστά σε μια τέτοια σοβαρή υπόθεση. Οι αστυνομικοί διώκονται για παράβαση καθήκοντος και μεταξύ αυτών διώκεται και ο τότε αστυνομικός διευθυντής Ημαθίας.

Η έρευνα ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι κατόπιν αναφοράς στο υπουργείο Δικαιοσύνης και δημοσιευμάτων, στα οποία γινόταν αναφορά στο χρόνο που χάθηκε και στους χειρισμούς των αξιωματικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης σε κρίσιμα σημεία της όλης υπόθεσης.

Κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης κατέθεσαν αστυνομικοί, η μητέρα και ο πατριός του Αλεξ, δημοσιογράφοι κ.ά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελέας θεωρεί ότι οι αξιωματικοί της Αστυνομίας καθυστέρησαν να εξετάσουν τους ανήλικους «ως υπόπτους που βρίσκονταν στο άμεσο περιβάλλον του Αλεξ». Οταν εκλήθησαν τέλη Μαΐου 2006 -και σχεδόν τέσσερις μήνες μετά την εξαφάνιση- οι αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση έλαβαν από αυτούς απλές καταθέσεις, ενώ κατά τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας έπρεπε να καταθέσουν ως ύποπτοι και λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, παρουσία εισαγγελέα.

Στις εσφαλμένες ενέργειες συμπεριλαμβάνεται και η διαπίστωση ότι δεν πραγματοποιήθηκε έγκαιρα έρευνα στο ακατοίκητο σπίτι της οδού Ελλης, στο οποίο, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα, οι ανήλικοι είχαν μεταφέρει τον Αλεξ μετά τη θανάσιμη πτώση στα σκαλοπάτια της πλατείας δημαρχείου.

Αντικείμενο της προκαταρκτικής εξέτασης ήταν το ενδεχόμενο δράσης κυκλώματος παιδεραστίας, αλλά κάτι τέτοιο δεν προέκυψε.

Από την ημέρα εξαφάνισης του 11χρονου Αλεξ έχουν συμπληρωθεί 16 μήνες και πριν από δύο εβδομάδες συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την αποκάλυψη της εμπλοκής των πέντε ανηλίκων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή