«Ξήλωσαν» τα τραπεζάκια στο Μοναστηράκι

«Ξήλωσαν» τα τραπεζάκια στο Μοναστηράκι

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιχείρηση «σκούπα» πραγματοποίησαν χθες το πρωί τα συνεργεία του δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Μοναστηρακίου και… μάζεψαν τραπεζοκαθίσματα τριών εστιατορίων, που παρανόμως κατελάμβαναν το χώρο. Περισσότερο από μισό στρέμμα της πλατείας (που ανήκει στο υπουργείο Πολιτισμού και είναι χαρακτηρισμένος αρχαιολογικός χώρος) είχε καταληφθεί από τρεις επιχειρήσεις εδώ και πολλά χρόνια, που παρά τις συστάσεις των υπηρεσιών του δήμου επέμεναν στη λογική όλα τα τραπεζάκια έξω.

Χωρίς άδεια

Και οι τρεις επιχειρηματίες- Σπύρος Μπαϊρακτάρης, Νικόλαος Μπούμης και Ηλίας Νικολόπουλος- είχαν λάβει προειδοποιητικές βεβαιώσεις από τις δημοτικές υπηρεσίες για τις παραβάσεις τους από τον Μάρτιο. Ουδείς όμως συμμορφώθηκε και δεν μάζεψε τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα που όχι μόνο εμπόδιζαν τους πεζούς αλλά και τη διέλευση πυροσβεστικών οχημάτων και ασθενοφόρων.

Πολλοί είναι εκείνοι μάλιστα που λένε ότι η ανάπλαση της πλατείας αναβαλλόταν όλα αυτά τα χρόνια γιατί οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες δεν αποφάσιζαν να… συμμορφωθούν!

Να σημειωθεί, ότι και οι τρεις δεν είχε καν ανανεώσει την άδεια τραπεζοκαθισμάτων για τις νόμιμες θέσεις που διέθεταν, με τη δικαιολογία ότι περίμεναν από το υπουργείο πολιτισμού να τους δοθεί άδεια και για τα τραπεζοκαθίσματα της πλατείας!. Και όχι μόνο δεν ανανέωναν την άδεια αλλά παράλληλα αρνούνταν εδώ και πολλά χρόνια να πληρώσουν στο δήμο και τα χρήματα από τη χρήση του κοινόχρηστου χώρου (του νόμιμου) με αποτέλεσμα να έχει ήδη συγκεντρωθεί ένα σημαντικό ποσό.

Ανάπλαση της πλατείας

Ο δήμος πάντως φαίνεται αποφασισμένος να κλείσει το θέμα της παράνομης κατάληψης της πλατείας και όπως υποστήριξε στην «Κ» ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Νίκος Βαφειάδης «τα συνεργεία του δήμου θα περάσουν και σήμερα το βράδυ από την πλατεία και αν οι καταστηματάρχες έχουν τοποθετήσει εκ νέου τραπεζοκαθίσματα, θα αφαιρεθούν και αυτά. Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν στη θέση τους μεγάλες ζαρντινιέρες, ενώ σε 15 ημέρες πρόκειται να ξεκινήσει και η ανάπλαση της πλατείας». Οπως είναι γνωστό η ανάπλαση της πλατείας είχε δρομολογηθεί το 2003 όταν ολοκληρώθηκε ο σταθμός του Μετρό και έφυγαν και τα τελευταία παραπετάσματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή