Αντιτρομοκρατική Βορείου Ελλάδος

Αντιτρομοκρατική Βορείου Ελλάδος

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκέψεις για διοικητικές αλλαγές και περαιτέρω ενίσχυση της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κάνει η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης προσανατολίζεται στη δημιουργία υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (ΔΑΕΕΒ) ειδικά για τη Βόρεια Ελλάδα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η υπηρεσία θα ενεργεί αυτόνομα, με περιοχή αρμοδιότητας τους νομούς της Βόρειας Ελλάδας και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και θα βρίσκεται υπό την εποπτεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που εδρεύει στον 12ο όροφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

«Επιχειρησιακά, η νέα υποδιεύθυνση θα καλύψει τη Βόρεια Ελλάδα, η τράπεζα πληροφοριών όμως θα είναι κοινή και θα ελέγχεται κεντρικά», αναφέρουν στην «Κ» καλά πληροφορημένες πηγές. Προς το παρόν, το σχέδιο «επέκτασης» της Αντιτρομοκρατικής παραμένει υπό διερεύνηση, δεν αποκλείεται, ωστόσο, το επόμενο διάστημα ο αρχηγός της Αστυνομίας να προβεί σε ανακοινώσεις και αποκαλύψεις, σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές στην πλέον ευαίσθητη υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η συγκεκριμένη πάντως εξέλιξη, πέραν της επιχειρησιακής αναβάθμισης που συνεπάγεται για τη ΔΑΕΕΒ θα έχει μια επιπλέον ιδιαίτερα σημαντική όσο και συμβολική παράμετρο… Και αυτό διότι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι στον τομέα αρμοδιότητας της αναβαθμισμένης και ενισχυμένης σε ανθρώπινο δυναμικό Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας θα περιέλθουν όλες οι υποθέσεις «επαναλαμβανόμενης βίας».

Ετσι χαρακτηρίζονται, το τελευταίο διάστημα, από τους υπευθύνους του υπουργείου Δημόσιας Τάξης οι επιθέσεις με βόμβες μολότοφ και οι εμπρηστικές επιχειρήσεις με γκαζάκια εναντίον αστυνομικών και όχι μόνο στόχων. Οπως για παράδειγμα η πρόσφατη που αποκαλύφθηκε με την επ’ αυτοφώρω σύλληψη των τριών νεαρών, οι οποίοι προσπάθησαν να πυρπολήσουν αυτοκίνητο της δημοτικής αστυνομίας στο Π. Φάληρο. Από πεδίο αρμοδιότητας της Κρατικής Ασφάλειας, παρόμοιες υποθέσεις θα περάσουν στην ευθύνη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. H Αστυνομία δηλαδή θα αντιμετωπίζει τις ενέργειες των αντιεξουσιαστών ως οιωνεί τρομοκρατία, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή