Δεινή δοκιμασία ΔΕΗ και πολιτών

Δεινή δοκιμασία ΔΕΗ και πολιτών

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λαβωμένη υποδέχεται τη σημερινή, εξίσου κρίσιμη, ημέρα η ΔΕΗ μετά τη χθεσινή εκτίναξη στη ζήτηση ηλετρικής ενέργειας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα σε ευρύτατες περιοχές της περιφέρειας και της πρωτεύουσας, με πολύωρες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, περικοπές φορτίων σε νομούς, αναδεικνύοντας το δίκτυο διανομής σε αχίλλειο πτέρνα της επιχείρησης. Ας συνυπολογισθεί ότι, παρά τα έκτακτα μέτρα στη λειτουργία του δημόσιου τομέα και τις εκκλήσεις στους πολίτες για λελογισμένη χρήση των οικιακών συσκευών, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας κατέγραψε ρεκόρ όλων των εποχών ξεπερνώντας χθες το μεσημέρι τα 10.500 MW με όριο ισχύος 11.600.

Ρεκόρ είχαμε στη θερμοκρασία. Ενδεικτικά, στη Νέα Φιλαδέλφεια και στο Αργος, το θερμόμετρο έδειξε 46 βαθμούς Κελσίου, κάτι που είχε να συμβεί 60 χρόνια. Ο πρωτοφανούς διάρκειας και έντασης καύσωνας, για τέτοια εποχή, αποτυπώθηκε και στην ΕΥΔΑΠ: καταγράφηκε το τρίτο πανελλαδικό ρεκόρ: 1,4 εκατομμύρια κυβικά μέτρα κατανάλωσης νερού στο Λεκανοπέδιο. Με γνώμονα τα ακραία καιρικά φαινόμενα που δοκιμάζουν τη Γηραιά Ηπειρο -όπως οι βροχές στη Μεσευρώπη- η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απευθύνει δραματικό μήνυμα για εγρήγορση: μη χάνουμε λεπτό, ώρα για δράση, οι κλιματικές αλλαγές μπήκαν στο σπίτι μας.

Φως φανάρι μέρα μεσημέρι

Προχωρημένο μεσημέρι στους αυτοκινητόδρομους ταχείας κυκλοφορίας του Νέου Φαλήρου: τα ενεργοβόρα φωτιστικά ανάβουν άγρυπνα. Κι έχουμε σχεδόν διαβεί το κατώφλι του μπλακ άουτ…

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή