ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ

Κινητοποιήσεις πιλότων για το πρόγραμμα πτήσεων

Με κινητοποιήσεις απειλούν οι πιλότοι των Ολυμπιακών Αερογραμμών σε περίπτωση που δεν εξομαλυνθεί το πτητικό πρόγραμμα της εταιρείας έως τις 15 Ιουλίου, στο οποίο παρουσιάζονται καθημερινά πολλές ακυρώσεις. Μοναδικό ζητούμενο, επισημαίνει η ΕΧΠΑ (Ενωση Χειριστών Πολιτικής Αεροπορίας), είναι η έγκαιρη ενοικίαση αεροσκαφών προκειμένου να μην χρειάζονται οι Ο.Α. να «προβαίνουν σε ανεξέλεγκτη ενοικίαση αεροσκαφών από άγνωστες περιφερειακές εταιρείες». Εκτιμάται ότι τον φετινό Ιούνιο, σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, έχουν δαπανηθεί περισσότερα από 1,15 εκατ. ευρώ μόνο για έκτακτες μισθώσεις αεροπλάνων προκειμένου να μην τιναχθεί στον αέρα το πτητικό πρόγραμμα. Ενδεικτικά αναφέρεται από εργαζομένους ότι το μέσο κόστος μιας πτήσης προς το Παρίσι ανέρχεται σε 27.000 ευρώ με αεροσκάφος 150 θέσεων, ενώ η έκτακτη ενοικίαση αεροσκάφους για πτήση εσωτερικού στοιχίζει περίπου 6.800 ευρώ. Τα μέλη της ΕΧΠΑ ζήτησαν από τη διοίκηση των Ο.Α. την άμεση απαλλαγή των αγνώστου προελεύσεως αεροσκαφών και τον περιορισμό του πτητικού προγράμματος προκειμένου να αποφευχθούν τα φαινόμενα καθυστερήσεων και ακυρώσεων πτήσεων που αποτελούν πλέον καθημερινότητα για τους επιβάτες.

ΑΠΑΓΩΓΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΩΝ

«Να συνεχιστεί η έρευνα»

Τη συνέχιση της έρευνας για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης απαγωγής των Πακιστανών ζήτησε χθες ο δικηγόρος των απαχθέντων κ. Φραγκίσκος Ραγκούσης. Ειδικότερα, ο κ. Ραγκούσης ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γ. Σανιδά, ώστε να μην μπει η υπόθεση στο αρχείο. Στο αίτημά του επικαλείται δικονομικές παραλείψεις και απόρριψη των αιτημάτων των πελατών του. Ο συνήγορος των Πακιστανών αναφέρεται ιδιαίτερα στην περίπτωση του Βρετανού Νίκολας Λάγκμαν, ο οποίος δεν κλήθηκε να καταθέσει λόγω διπλωματικής ασυλίας. Ωστόσο, ο κ. Ραγκούσης υποστηρίζει ότι «ο κ. Λάγκμαν απολάμβανε των προνομίων και ασυλιών που απορρέουν από την ετεροδικία έως και τις 9.5.2006, άρα μπορεί και διαρκούσης της κύριας ανάκρισης να κληθεί να καταθέσει ώστε να διαλευκανθεί τυχόν συμμετοχή του στην επιχείρηση αρπαγής των Πακιστανών».

ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Σε Νάξο και Σύρο

Εως το τέλος του 2008 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανέγερση του νέου γενικού νοσοκομείου Νάξου και η επέκταση του νοσοκομείου Σύρου. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος που βρέθηκε προχθές και χθες σε Νάξο και Σύρο αντίστοιχα, όπου και θεμελίωσε τα σχετικά έργα. Το νέο νοσοκομείο Νάξου θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και Μονάδα Ανάνηψης, Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών με δύο νέα χειρουργεία, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, Μαιευτήριο και τμήμα Αιμοδοσίας, ενώ με την επέκταση του νοσοκομείου Σύρου θα γίνει εφικτή μεταξύ άλλων η ανάπτυξη Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας, Μαιευτικού Τμήματος και νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Τρεις Αλβανοί με 100 κιλά χασίς

Περισσότερα από 100 κιλά χασίς θα διακινούσαν στην αγορά τρεις Αλβανοί που συνελήφθησαν χθες έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης στην περιοχή των Γρεβενών. Οι τρεις αλλοδαποί κινούμενοι με δύο Ι.Χ. μετέφεραν συνολικά 123 κιλά ακατέργαστης κάνναβης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή