Τα στατιστικά για βαθμολογίες πανελλαδικών

Τα στατιστικά για βαθμολογίες πανελλαδικών

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες της αρμόδιας υπηρεσίας πανελλαδικών εξετάσεων του υπουργείου Παιδείας για την έγκαιρη έκδοση των στατιστικών στοιχείων για τους γενικούς βαθμούς πρόσβασης των 93.882 υποψηφίων Ενιαίων Λυκείων, καθώς και για τις βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα και εκείνες των υποψηφίων ΤΕΕ. Χθες η εσπευσμένη λήξη των εργασιών στις δημόσιες υπηρεσίες προκάλεσε μικρή καθυστέρηση στην όλη διαδικασία.

Ειδικότερα, περί το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας τα στατιστικά στοιχεία για τους βαθμούς πρόσβασης των υποψηφίων Ενιαίου Λυκείου. Και μπορεί -μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα μαθήματα- οι υποψήφιοι να γνωρίζουν τον δικό τους γενικό βαθμό πρόσβασης, όμως τα στατιστικά στοιχεία είναι κρίσιμα διότι από αυτά εξάγονται δύο συμπεράσματα:

-Για τον αριθμό των κενών θέσεων στα περιφερειακά τμήματα ΤΕΙ αφού τα στατιστικά στοιχεία των γενικών βαθμών πρόσβασης δείχνουν πόσοι υποψήφιοι πέρασαν το βαθμολογικό όριο του 10 και άρα κατοχυρώνουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν μία θέση σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

-Οι βαθμοί πρόσβασης δείχνουν όχι μόνο την τάση αλλά την ακριβή πορεία των βάσεων εισαγωγής, αφού προκύπτουν από τον συνυπολογισμό των γραπτών και των προφορικών βαθμών των υποψηφίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή