Γιατί όταν ο ήλιος έλαμπε, τα φώτα άναψαν

Γιατί όταν ο ήλιος έλαμπε, τα φώτα άναψαν

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε προβλήματα που προέκυψαν στο αυτόματο σύστημα τηλεχειρισμού του δημοτικού φωτισμού από τους χειρισμούς που έγιναν για την καλύτερη διαχείριση των φορτίων μέσης και χαμηλής τάσης, αποδίδει η ΔΕΗ τη λειτουργία φανοστατών, μέρα-μεσημέρι σε περιοχές της παραλιακής ζώνης, θέμα που ανέδειξε η «Κ» με σχετική φωτογραφία στη χθεσινή πρώτη σελίδα της. Λόγω του τεχνικού αυτού προβλήματος παρέμεινε σε λειτουργία, ενώ ο ήλιος έλαμπε, τμήμα του δημοτικού φωτισμού των Βουλιαγμένης, Βούλας, Γλυφάδας, N. Σμύρνης (σ.σ.: και αλλού).

«Εάν δεν δουλέψουν οι εντολές του αυτόματου συστήματος για να σβήσουν οι δημοτικοί φωτισμοί, παρεμβαίνουν τα συνεργεία», μας λέει η ΔΕΗ. Σε πόση ώρα ακριβώς είναι το ερώτημα, αλλά βεβαίως πού να… πρωτοτρέξουν τα συνεργεία με τόσες βλάβες…

Να τι λέει η σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ:

«Λόγω των ιδιαίτερα αυξημένων φορτίων στις περιοχές αυτές έγιναν χειρισμοί παραλληλισμού στο δίκτυο μέσης και χαμηλής τάσης, προκειμένου να ανταποκριθεί το δίκτυο στη ζήτηση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, σε κάποιες περιπτώσεις, να εξασθενήσει το σήμα τηλεχειρισμού του αυτόματου συστήματος αφής και σβέσης δημοτικού φωτισμού. Λόγω αυτού του τεχνικού προβλήματος παρέμεινε σε περιορισμένο βαθμό σε λειτουργία τμήμα του δημοτικού φωτισμού των Βουλιαγμένης, Βούλας, Γλυφάδας και Νέας Σμύρνης. Από το αυτόματο σύστημα τηλεχειρισμού εκτελούνται επαναληπτικές εντολές σβέσης και σε κάποιες περιπτώσεις τα συνεργεία μας παρεμβαίνουν για την αποκατάσταση του προβλήματος αυτού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή