«Με έβρισε και τότε εκπυρσοκρότησε το όπλο μου»

«Με έβρισε και τότε εκπυρσοκρότησε το όπλο μου»

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ώς την εκδίκαση της υπόθεσής του θα παραμείνει ο 50χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που πυροβόλησε και τραυμάτισε με το υπηρεσιακό του περίστροφο 40χρονο ιδιώτη για μια θέση στάθμευσης. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, μετά τη διαφωνία μεταξύ της ανακρίτριας και του εισαγγελέα, έκρινε μη προφυλακιστέο τον πρώην διοικητή του Α.Τ. Ωραιοκάστρου, ο οποίος διώκεται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος.

Στο βούλευμά του, το δικαστικό συμβούλιο επισημαίνει ότι ο κατηγορούμενος έχει γνωστή διαμονή, είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών με λευκό ποινικό μητρώο καθώς δεν υπήρξε ούτε φυγόποινος ή φυγόδικος, ούτε κρίθηκε ένοχος για απόδραση κρατουμένου. Στο σκεπτικό του βουλεύματος γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στην εύφημη μνεία που του απένειμε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. το 2000 «για την εξαιρετική δραστηριότητα που υπέδειξε αν και βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, κατά την καταδίωξη και την ακινητοποίηση ληστών, οι οποίοι εισέβαλαν στα ΕΛ.ΤΑ. Αμπελοκήπων και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν το ποσό των 411.500 δρχ».

Σύμφωνα με το βούλευμα, ο πρώην διοικητής του Α.Τ. Ωραιοκάστρου θα παραμείνει ελεύθερος καταβάλλοντας χρηματική εγγύηση και με περιοριστικούς όρους την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την υποχρεωτική εμφάνισή του κάθε μήνα σε εισαγγελέα. Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. κατηγορείται ότι στις 3 Ιουνίου πυροβόλησε και τραυμάτισε με το υπηρεσιακό του περίστροφο 40χρονο επειδή το σταθμευμένο όχημά του εμπόδιζε την κυκλοφορία των οχημάτων. Στην απολογία του ο αστυνομικός υποστήριξε ότι ο 40χρονος τον έβρισε χυδαιότατα με αποτέλεσμα να του δημιουργήσει «σύγχυση, ένταση και ταραχή», ενώ το όπλο του εκπυρσοκρότησε κατά την πάλη που είχε με το θύμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή