Αιματηρή ληστεία τραπέζης με ένα νεκρό

Αιματηρή ληστεία τραπέζης με ένα νεκρό

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με την εν ψυχρώ εκτέλεση ενός 61χρονου, ο οποίος τόλμησε να αμφισβητήσει την αυθεντικότητα των όπλων τους ολοκλήρωσαν τη δράση τους, οι δύο άγνωστοι που χθες το πρωί λήστεψαν την Εθνική Τράπεζα στη λεωφόρο Θηβών, στο Ιλιον. Νωρίτερα πυροβολώντας στο εσωτερικό της τράπεζας για εκφοβισμό τραυμάτισαν ελαφρά στο πόδι 27χρονη ταμία. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10 π.μ. Οι δύο ληστές που φορούσαν μαύρα κράνη εισέβαλαν στο εσωτερικό της τράπεζας και με την απειλή όπλων ακινητοποίησαν υπαλλήλους και πελάτες και στη συνέχεια αφαίρεσαν από τα ταμεία άγνωστο ποσό. Κατά την έξοδό τους από την τράπεζα και έχοντας ήδη τραυματίσει την 27χρονη ταμία στο πόδι ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο με τον άτυχο 61χρονο. Τον απείλησαν σημαδεύοντάς τον με τα όπλα τους αλλά εκείνος, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, δεν έδειξε να φοβάται λέγοντάς τους «τα όπλα σας είναι ψεύτικα». Τότε ο ένας εκ των δραστών τον πυροβόλησε σχεδόν εξ επαφής στην κοιλιά. Μάλιστα, από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε ελαφρά στο χέρι ένας 21χρονος πελάτης της τράπεζας. Οι δράστες επιβιβάστηκαν σε μοτοσικλέτα που είχαν σταθμεύσει έξω από το υποκατάστημα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Παρά την κινητοποίηση της αστυνομίας δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός τους. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος. Η 27χρονη ταμίας παρέμεινε για νοσηλεία, ενώ ο 21χρονος αποχώρησε αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Οι αστυνομικοί συνέλεξαν από το σημείο 5 κάλυκες, οι οποίοι θα εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας. Ληστεία σημειώθηκε και στην Eurobank Περιστερίου λίγο πριν από τη 1.00 μ.μ.

Η ΟΤΟΕ με ανακοίνωσή της ζητεί την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού προς το υπ. δημόσιας Τάξης ώστε να επιβληθεί η τήρηση των μέτρων ασφαλείας σε όλες τις τράπεζες – ανεξαρτήτως οικονομικού κόστους- ώστε να προστατεύονται οι πολίτες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή