Ικανοποίηση από Σιούφα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ικανοποίηση από την ανταπόκριση τόσο της ΔΕΗ όσο και των πολιτών στις εκκλήσεις για εγρήγορση προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες για ηλεκτρισμό εξαιτίας του καύσωνα, αλλά και έντονη δυσφορία για την κριτική την οποία δέχεται η κυβέρνηση από την αντιπολίτευση για την πολιτική της στον ενεργειακό τομέα, εξέφρασε χθες ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημ. Σιούφας.

Τις τελευταίες ημέρες «η Ελλάδα ζούσε συνθήκες ερήμου. Κατεγράφησαν πρωτοφανείς θερμοκρασίες που δεν παρουσιάστηκαν ποτέ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΜΥ, από το 1889 και μετά», είπε ο κ. Σιούφας. Ο υπουργός χαρακτήρισε «φυσικό» να συμβαίνουν βλάβες σε ένα δίκτυο 212.000 χιλιομέτρων, που κατασκευάστηκε για πολύ μικρότερα φορτία και υποστήριξε ότι οι βλάβες στη χώρα μας είναι λιγότερες από εκείνες που γίνονται κατά μέσο όρο παγκοσμίως.

Αν και η συζήτηση στη Βουλή προκλήθηκε με αφορμή ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΝ κ. Ασημίνας Ξηροτύρη – Αικατερινάρη, ο κ. Σιούφας επέλεξε να απαντήσει και στην κριτική την οποία δέχεται το τελευταίο διάστημα από το ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «από το 1981 και μετά είχαμε σχεδόν κάθε χρόνο και ένα μπλακ άουτ».

Στο ζήτημα των πολύωρων διακοπών ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Αττικής, αλλά και στο θέμα της έλλειψης συντήρησης του δικτύου, σε συνδυασμό με τις ελλείψεις προσωπικού, αναφέρεται με ερώτησή του που κατέθεσε χθες προς τον υπουργό Ανάπτυξης και ο βουλευτής του ΣΥΝ κ. Φ. Κουβέλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή