Πτώση θερμοκρασίας, αλλά έρχονται… καταιγίδες

Πτώση θερμοκρασίας, αλλά έρχονται… καταιγίδες

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τους 40 υπό σκιάν στις… βροχές. Περίεργα τα παιχνίδια του καιρού τις τελευταίες ημέρες, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας από σήμερα όχι μόνο η θερμοκρασία θα κάνει βουτιά σε όλη τη χώρα, αλλά δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και τοπικές καταιγίδες ακόμα και στην Αθήνα.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται για σήμερα λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν, με πιθανότητα να εκδηλωθεί πρόσκαιρη καταιγίδα στα βόρεια. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 35 βαθμούς Κελσίου. Ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, όπου το θερμόμετρο θα δείξει έως και 32 βαθμούς Κελσίου.

Για μια ακόμη μέρα, η πιο «θερμή» περιοχή της χώρας θα είναι τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, όπου παρά το βορειοδυτικό αεράκι που θα πνέει (έως και 7 μποφόρ) ο υδράργυρος θα φθάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Βροχερό θα παραμείνει το σκηνικό του καιρού και το Σαββατοκύριακο, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, αύριο και μεθαύριο το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 34 βαθμούς Κελσίου σε καμία περιοχή της χώρας, ενώ από το απόγευμα αναμένονται τοπικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Νέα άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη.

Ωστόσο, χθες άλλοι δύο άνθρωποι προστέθηκαν στη λίστα των θυμάτων του καύσωνα στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του υπουργείου Υγείας, πρόκειται για δύο άνδρες, 61 και 56 ετών που είχαν εισαχθεί με συμπτώματα θερμοπληξίας σε νοσοκομεία της Αθήνας όπου και κατέληξαν, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες στους 9 (από την περασμένη Παρασκευή έως χθες το απόγευμα).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της Τετάρτης έως και χθες το πρωί, στα νοσοκομεία της χώρας με συμπτώματα θερμοπληξίας ή θερμικής καταπόνησης απευθύνθηκαν 141 άτομα, εκ των οποίων τα 107 παρέμειναν για νοσηλεία. Συνολικά, ο αριθμός όσων προσήλθαν στα νοσοκομεία λόγω θερμοπληξίας από την περασμένη Παρασκευή ανερχόταν έως χθες στους 344.

«Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης λειτουργούν χωρίς προβλήματα», διαβεβαίωσε χθες ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, με αφορμή τη διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε εξαιτίας έκρηξης στο κέντρο υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ στο Ωραιόκαστρο. Οπως είπε, όλα τα νοσοκομεία τέθηκαν σε κατάσταση εφημερίας, ενώ ζητήθηκε να λάβουν εξιτήριο όλοι οι ασθενείς που δεν χρήζουν νοσηλείας προκειμένου να μπορούν τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες των πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή