Θετική εξέλιξη για Αρχιεπίσκοπο

Θετική εξέλιξη για Αρχιεπίσκοπο

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αισιοδοξία εκφράζουν οι γιατροί του Αρεταίειου νοσοκομείου για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου, μετά τη χθεσινή προγραμματισμένη ενδοσκόπηση του παχέος εντέρου του ασθενούς (κολονοσκόπηση). Από τη συγκεκριμένη εξέταση, δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στην αναστόμωση του εντέρου που να προκαλεί δυσλειτουργία του πεπτικού συστήματος. Η δυσλειτουργία αυτή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, οφείλεται σε συνήθη μετεγχειρητική ατονία του εντέρου. Κατόπιν τούτου δεν χρειάστηκε η τοποθέτηση στεντ στο παχύ έντερο ή η διάνοιξη με μπαλονάκι, και οι γιατροί κάνουν λόγο για αποκατάσταση της υγείας τού αρχιεπισκόπου τις επόμενες ημέρες, αναφέροντας ότι «αναμένεται καλή τελική έκβαση».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο χθεσινό ιατρικό ανακοινωθέν: «Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, είναι σε πολύ καλή γενική κατάσταση. Σήμερα έγινε η προγραμματισμένη ενδοσκόπηση του παχέος εντέρου προς διαπίστωση της αιτίας της δυσλειτουργίας του. Απεδείχθη ότι η αναστόμωση του εντέρου είναι σε άριστη κατάσταση και δεν αποτελεί την αιτία της δυσλειτουργίας του οργάνου. Πρόκειται προφανώς για τη συνηθισμένη μετεγχειρητική πάρεση (ατονία) του εντέρου που παρατηρείται σε πολλούς ασθενείς με παρόμοια προβλήματα. Δεν χρειάστηκε να γίνει κατά την ενδοσκόπηση τίποτε πέραν από το διαγνωστικό σκέλος. Ο ασθενής επέστρεψε αμέσως στο δωμάτιό του και από σήμερα θα δρομολογηθεί εκ του ασφαλούς η επανασίτισή του. Προβλέπεται να έχει αποκατασταθεί η υγεία του τις επόμενες ημέρες».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του νοσοκομείου Αρεταίειο καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης, σε χθεσινή του ανακοίνωση, διέψευσε τις πληροφορίες για διαφωνίες σχετικά με τη θεραπευτική μέθοδο που ακολουθείται στην περίπτωση του κ. Χριστόδουλου, μεταξύ των ιατρών. Ο κ. Στεφανάδης έκανε λόγο για «ανταλλαγή επιστημονικών απόψεων από έγκριτους καθηγητές της Χειρουργικής και άλλων ειδικοτήτων» κατά τη διάρκεια των ιατρικών συμβουλίων, επισημαίνοντας ότι «η κατάληξη ήταν πάντα κοινή άποψη ως προς το πρακτέο». Οπως ανέφερε «τόσο η επιλογή της εγχείρησης, όσο και η λοιπή αγωγή που έχει ακολουθηθεί, δεν έχουν αμφισβητηθεί επιστημονικά από κανέναν των συμμετασχόντων».

Ο κ. Στεφανάδης επανέλαβε ότι «τα προβλήματα που παρουσίασε μετεγχειρητικά ο Αρχιεπίσκοπος, ευτυχώς ελεγχόμενα, θεωρούνται πως δεν είναι ασυνήθη σε περιπτώσεις επεμβάσεων με συνυπάρχοντα προβλήματα όπως του Αρχιεπισκόπου. Και αναμένεται καλή τελική έκβαση», κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή