Η Πάρνηθα θωρακίζεται μετά την καταστροφή

Η Πάρνηθα θωρακίζεται μετά την καταστροφή

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμμεση αλλά σαφή ομολογία των σοβαρών ελλείψεων του προϋπάρχοντος πλαισίου προστασίας του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας συνιστά η χθεσινή ανακοίνωση «πακέτου» μέτρων για την αναβίωση του δάσους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς παραδέχθηκε, μετά τη συμφορά, την ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών (Δασαρχείου, Φορέα Διαχείρισης, Διεύθυνση Αναδασώσεων) ανακοινώνοντας, μεταξύ άλλων, την πρόσληψη 88 ατόμων.

Παράλληλα, τριάντα εκατομμύρια ευρώ προϋπολογίστηκαν ήδη για την επούλωση των πληγών στον καμένο εθνικό δρυμό, αφού είναι επιτακτική η ανάγκη σειράς αντιπλημμυρικών και αντιδιαβρωτικών έργων, αναδάσωση μετά την εκπόνηση συγκεκριμένης μελέτης, απαγόρευση βόσκησης, προστασία της πανίδας και… άμεση ισοπέδωση αυθαιρέτων που ενδεχομένως επίδοξοι καταπατητές επιχειρήσουν να ανεγείρουν.

Για τα μέτρα που αν και αυτονόητα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση, έχουν καθοριστεί σαφή και στενά χρονοδιαγράμματα, τα οποία, όπως είπε ο κ. Σουφλιάς, «είναι δύσκολο να τηρήσουμε». Εκ προοιμίου πρόκληση η αποτελεσματική και άμεση υλοποίηση των μέτρων, τονίζουν οι εμπλεκόμενοι με τη δασική προστασία, με αναφορά σε πλείστα παραδείγματα του παρελθόντος. Σήμα κινδύνου εκπέμπουν οι ειδικοί, καθώς, όπως αναφέρουν στην «Κ», «όπου μπαίνει φωτιά κατά κανόνα επαναλαμβάνεται και του χρόνου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή