«Δίπλα του ήταν ένα οπλοστάσιο»

«Δίπλα του ήταν ένα οπλοστάσιο»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για τη βεβαιότητά τους ότι ο 29χρονος Γιάννης Δημητράκης ήταν το πρόσωπο που άνοιξε πυρ εναντίον τους στην αιματηρή ληστεία που έγινε στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας επί της Σόλωνος τον Ιανουάριο του 2006, κατέθεσαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων δύο αστυνομικοί. «Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς. Μια σφαίρα σφηνώθηκε σε ένα δέντρο. Κρύφτηκα πίσω από ένα εκδοτήριο και έβλεπα την ανταλλαγή των πυροβολισμών. Είδα τον κατηγορούμενο πεσμένο κάτω και το όπλο είχε πέσει λίγο πιο δίπλα. Τον ακινητοποίησα», υποστήριξε ο πρώτος αστυνομικός συμπληρώνοντας ότι σε σακίδιο κοντά στον Δημητράκη βρέθηκαν τρεις χειροβομβίδες, ένα αυτόματο όπλο, γεμιστήρες και άλλο ένα σακίδιο με 9.000 ευρώ και ένα χρονόμετρο.

«Εγώ τον τραυμάτισα…»

Από την πλευρά του έτερος αστυνομικός, ο οποίος συμμετείχε στη σύλληψη του Γιάννη Δημητράκη υποστήριξε ότι ακολούθησε τους δράστες μέχρι το αυτοκίνητο στο οποίο μπήκαν για να διαφύγουν, επισημαίνοντας παράλληλα την βεβαιότητα ότι στη θέση του συνοδηγού καθόταν ο κατηγορούμενος με τον οποίο αντάλλαξαν πυροβολισμούς. «Πυροβόλησα στα λάστιχα του αυτοκινήτου. Εριξα στον οδηγό βολές για να τον ακινητοποιήσω, Ανταλλάξαμε πυροβολισμούς με τον συνοδηγό. Ηταν ο Δημητράκης. Εγώ τον τραυμάτισα. Είναι θέμα τύχης που δεν τραυματίστηκα».

Η αξιοπιστία των δύο μαρτυρικών καταθέσεων αμφισβητήθηκε εκτενώς από την υπεράσπιση του Γιάννη Δημητράκη, ο οποίος σημειωτέον αποδέχεται μόνο τη συμμετοχή του στη συγκεκριμένη ληστεία που φέρεται να τέλεσε μαζί με τους καταζητούμενους Σίμο και Μάριο Σεϊσίδη και Γρηγόρη Τσιρώνη. Ο Γ. Δημητράκης αρνείται ότι είχε πρόθεση να σκοτώσει επιμένοντας πως πυροβόλησε στον αέρα και όχι κατά συγκεκριμένου προσώπου.

Οι άλλοι μάρτυρες

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ακροαματικής διαδικασίας κατέθεσαν δύο αυτόπτες μάρτυρες υπάλληλοι του ΥΠΕΧΩΔΕ, ένας κλητήρας και ένας οδηγός αυτοκινήτου, οι οποίοι δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσουν τον Δημητράκη. Ο ένας εκ των δύο υπαλλήλων διευκρίνισε ωστόσο ότι είδε το όπλο που κρατούσε ένας από τους δύο ληστές, ωστόσο ο δράστης δεν το είχε στραμμένο προς το μέρος του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Δημητράκης κατηγορείται για συμμετοχή σε επτά ληστείες με συνολική λεία 700.000 ευρώ, για τέσσερις απόπειρες ανθρωποκτονίας, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, καθώς και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης καθώς φέρεται να συμμετείχε στη συμμορία των «ληστών με τα μαύρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή