Θέατρο παραλόγου συνεχίζει να παίζεται στην πλαζ του Αγίου Κοσμά. Ο δήμαρχος του Ελληνικού κ. Χρήστος Κορτζίδης όχι μόνο δυσκολεύεται να περιορίσει τις αυθαιρεσίες στην παραλία, αλλά παράλληλα γίνεται πλέον αποδέκτης απειλών για τη ζωή τη δική του και των παιδιών του. Από την άλλη οι παράνομοι πετυχαίνουν με νομικά τεχνάσματα να συλλαμβάνονται οι νόμιμοι…
Το βράδυ της Τρίτης υπάλληλος της εταιρείας που προσέλαβε ο Δήμος Ελληνικού για τη φύλαξη των τριών σφραγισμένων νυχτερινών μαγαζιών, ο Αλέξανδρος Σοπηλίδης, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής για «διατάραξη οικιακής ειρήνης». Η αστυνομία προέβη στη σύλληψη μετά από μήνυση που υπέβαλε εκπρόσωπος των εταιρειών. Ο υπάλληλος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα όπου και κρατήθηκε όλη τη νύχτα, καθώς δεν βρισκόταν εκείνη την ώρα εισαγγελέας, παρά την παρέμβαση του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων, προκειμένου να αφεθεί ο εργαζόμενος ελεύθερος.
Τα γεγονότα αυτά διαδραματίστηκαν μία ημέρα μετά τη σφράγιση των τριών νυχτερινών κέντρων (ENVY club, Reina Summer και Dekko) που βρίσκονται πάνω στην παραλία. Το δημοτικό συμβούλιο είχε αποφασίσει από τις 4 Ιουλίου (κατά πλειοψηφία) την ανάκληση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των τριών νυχτομάγαζων, ενώ παρόμοια ήταν και η απόφαση για την παραλία, που η ίδια εταιρεία εκμεταλλευόταν τα τελευταία χρόνια. Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εκτελέστηκε την περασμένη Δευτέρα. Οι ιδιοκτήτες των κέντρων προσέφυγαν στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά, προκειμένου να ανακληθεί η σφράγιση. Το αίτημά τους όμως απορρίφθηκε. Στους διαδρόμους του Πρωτοδικείου, όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες, ο δήμαρχος δέχθηκε αήθεις επιθέσεις για τη σωματική ακαιρεότητα τη δική του και των παιδιών του.
Χθες το πρωί ο υπάλληλος αφέθη ελεύθερος με απόφαση του εισαγγελέα. Ομως τα προβλήματα στην παραλία συνεχίστηκαν.
Συγκεκριμένα μετά τη σφράγιση, οι υπάλληλοι της επιχείρησης των τριών νυχτερινών κέντρων – που μέχρι τις 10 Ιουνίου εκμεταλλεύονταν την πλάζ του Αγίου Κοσμά (η εταιρεία είχε μισθώσει και την πλαζ) απαίτησαν από τους λουόμενους να πληρώσουν εισιτήριο (3 ευρώ) προκειμένου να παραμείνουν στην παραλία. Οι κάτοικοι του δήμου, που κάνουν μπάνιο στην περιοχή κάθε μέρα, λένε ότι οι υπάλληλοι της εταιρείας επέμεναν για αρκετή ώρα να τους καταβληθεί το ποσό, χωρίς όμως να δίνουν καμία απάντηση σε ερωτήσεις των λουομένων για το ποιους εκπροσωπούν. Απλώς επέμεναν να διώχνουν εκείνους που δεν πλήρωναν. Οι ενημερωμένοι πολίτες απαντούσαν ότι δεν ισχύει καμία σύμβαση και η διένεξη έλαβε τέλος μόνο με την παρέμβαση του δημάρχου.