Τι κρύβουν οι πυρκαγιές στην Αττική

Τι κρύβουν οι πυρκαγιές στην Αττική

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργανωμένα συμφέροντα ευθύνονται για τις φετινές καταστροφικές πυρκαγιές. Πλήθος οι καταπατητές και διεκδικητές – 128 συνεταιρισμοί θέλουν να χτίσουν 113.337 στρέμματα δάσους στην Αττική. Στην Πεντέλη, 28 συνεταιρισμοί διεκδικούν 25.000 στρ., ενώ 80.000 στρ. διεκδικεί η Εκκλησία. Κάποιοι δικαιώνονται στα δικαστήρια. Αυτό συντηρεί το πείσμα των διεκδικητών, ενώ οι προεκλογικές υποσχέσεις για νομιμοποιήσεις ανοίγουν την πόρτα σε νέες καταπατήσεις.

Πάντως, στον διαγωνισμό επιχειρησιακής ανικανότητας με έπαθλο τις στάχτες των δασών της χώρας βγήκαμε πρωταθλητές στην Ευρώπη. Φέτος συνέβη το αδιανόητο. Και οι τρεις πνεύμονες της Αττικής -Πάρνηθα, Υμηττός, Πεντέλη- τυλίχθηκαν στις φλόγες. «Αποψίλωση» του Πυροσβεστικού Σώματος από ικανά στελέχη, έλλειψη συντονισμού, λανθασμένες αποφάσεις, μη αξιοποίηση των εθελοντικών ομάδων, καθυστερημένη αντίδραση, έλλειψη σχεδιασμού συνέβαλαν στη διόγκωση του προβλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή