Καταγγελίες για επιτήδειους

Καταγγελίες για επιτήδειους

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενταση έχουν δημιουργήσει στον νομό Ηλείας οι καταγγελίες πυρόπληκτων πολιτών στα τοπικά ΜΜΕ και στη Νομαρχία για εκμετάλλευση της κατάστασής τους από κυκλώματα επιτηδείων οι οποίοι ζητούν προμήθεια 50 ευρώ για τη σύνταξη κάθε αίτησης επιδόματος αξίας 3.000 ευρώ και 250 ευρώ για τη σύνταξη κάθε αίτησης αποζημίωσης για κατεστραμμένη οικοσκευή που ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.

Προχθές, ο νομάρχης Ηλείας κ. Χ. Καφύρας ζήτησε βοήθεια από τον γ.γ. του ΔΣΑ κ. Δ. Βερβεσό, προκειμένου να αποσοβηθεί ενδεχόμενη συστηματική εκμετάλλευση των πυρόπληκτων αλλά και να επισπευσθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης. Ο κ. Βερβεσός και κλιμάκιο 30 δικηγόρων επρόκειτο να μεταβούν χθες το μεσημέρι σε τράπεζες στον Πύργο και στα δημοτικά διαμερίσματα των Δήμων Ζαχάρως, Σκυλλουντίας και Πηνείας προκειμένου να βοηθήσουν εθελοντικά. Ομως, το ταξίδι τους αναβλήθηκε ύστερα από σκαιότατη επίθεση, όπως σημειώνει στην «Κ» ο κ. Βερβεσός, του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου νομού Ηλείας κ. Ν. Θεοδώρου, ο οποίος κατηγόρησε τον κ. Βερβεσό ότι επιδιώκει να διαφημιστεί προσωπικά μέσω αυτής της πρωτοβουλίας και του καταλόγισε υστεροβουλία. «Εμείς προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε αφιλοκερδώς» σημειώνει ο κ. Βερβεσός. «Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί ο κ. Θεοδώρου αρνείται τη βοήθειά μας, ποιο σκοπό έχει η άρνηση και τι κρύβεται από πίσω. Για να μας καλέσει ο κ. Καφύρας κάποιος λόγος υπάρχει». Ο νομάρχης Ηλείας σε χθεσινή επικοινωνία με την «Κ» δήλωσε ότι «πρόκειται περί απλής παρεξήγησης μεταξύ των Δικηγορικών Συλλόγων. Ας μη διογκώνουμε το ζήτημα». Δυστυχώς στάθηκε αδύνατον να επικοινωνήσει η «Κ» με τον κ. Θεοδώρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή