Πλήγμα στον εναλλακτικό τουρισμό

Πλήγμα στον εναλλακτικό τουρισμό

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η Πελοπόννησος έχει όλες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί ως ένας από τους βασικότερους αγροτουριστικούς προορισμούς για Ελληνες και ξένους επισκέπτες», δήλωνε τον περασμένο Μάρτιο ο βουλευτής Ηλείας. Το καλοκαίρι του 2007, τα δεδομένα άλλαξαν.

Ακόμα κι αν οι φλόγες δεν πλησίασαν τις αγροτουριστικές μονάδες της περιοχής, η ζημιά που υπέστησαν είναι μεγάλη. «Το κτήμα δεν κάηκε. Αλλά τι να το κάνω; Ολα γύρω είναι καμένα», λέει στην «Κ» η κ. Ελένη Βουρλούμη, η οποία διατηρεί ξενώνα στη Φολόη Ηλείας. «Μου ακύρωσαν όλες τις κρατήσεις. Δεν ξέρω τι θα γίνει. Και φυσικά δεν δικαιούμαι αποζημίωσης γιατί το κτήμα δεν έπαθε τίποτα. Κι όμως έπαθε…»

Από το «φλεγόμενο» αυτό καλοκαίρι αναμένεται να επηρεαστούν και οι εταιρείες εναλλακτικού τουρισμού, που είχαν βρει στην Πελοπόννησο πρόσφορο έδαφος δράσης. «Ουσιαστικά, οι πυρκαγιές μάς «έκοψαν» πολλούς προορισμούς», αναφέρει στην «Κ» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Scoutway. «Οχι μόνο περιοχές που κάηκαν, αλλά και άλλες στις οποίες για να φτάσεις πρέπει να περάσεις ανάμεσα στα καμένα. Κανείς δεν θέλει να ακολουθεί μια «μαύρη» διαδρομή». Πιο αισιόδοξη εμφανίζεται η πρόεδρος της Αγροτουριστικής ΑΕ (φορέας που δραστηριοποιείται στον εναλλακτικό τουρισμό), κ. Μπριγκίττα Παπασταύρου. «Τη σημερινή καταστροφή μπορούμε να τη γυρίσουμε σε πλεονέκτημα. Ο αγροτουρισμός σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναδεικνύεται ως η αναπτυξιακή λύση για την περιοχή», δηλώνει στην «Κ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή