«Ετσι ζήσαμε την καταστροφή…»

«Ετσι ζήσαμε την καταστροφή…»

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν έκαναν δηλώσεις ούτε εμφανίστηκαν ως ήρωες. Και όμως, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης με τις φλόγες και κινδύνευσαν όσο λίγοι. Η «Κ» μίλησε με τρεις από τους αφανείς πρωταγωνιστές της πύρινης δοκιμασίας:

– Ενα παιδί 25 χρόνων, τον Σπύρο, τώρα στο νοσοκομείο του Πύργου με τα πόδια και τα χέρια καμένα. Ο Σπύρος δούλευε για την οικογένεια της μάνας με τα τέσσερα παιδιά και αν βρέθηκε στο βουνό και πέρασε μέσα από τη φωτιά, ήταν γιατί ο πατέρας των παιδιών τον έστειλε μαζί τους, να τα φυλάει. Αυτό που θα τον κυνηγάει για πάντα είναι οι φωνές των παιδιών και της μάνας, καθώς καίγονταν είκοσι μέτρα μακριά του.

– Μια δήμαρχο, την Ελένη Αλειφέρη από τον Μελιγαλά, που με απλές σκέψεις και οργάνωση έφτιαξε ένα ζωντανό «ανάχωμα» από δραστήριους δημοτικούς υπαλλήλους και κατοίκους, χάρη στο οποίο σώθηκε ο κάμπος της Μεσσηνίας από τη φωτιά.

– Και μια αρχαιολόγο, την Ολυμπία Βικάτου, που επί τριήμερο «φυλούσε» νυχθημερόν την Αρχαία Ολυμπία. Δεν εγκατέλειψε τη θέση της ακόμη και όταν οι φλόγες απείλησαν το σπίτι της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή