Δραματική παρέμβαση επιστημονικών φορέων

Δραματική παρέμβαση επιστημονικών φορέων

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση σε πολιτικούς, κόμματα, αλλά και απλούς πολίτες, ώστε να αποφευχθούν λάθη, αβλεψίες και καταστροφικές παρεμβάσεις του παρελθόντος στις πυρόπληκτες περιοχές, απευθύνουν από κοινού επιστημονικοί φορείς. Με χθεσινή πρωτοβουλία, το Τεχνικό Επιμελητήριο, το Οικονομικό Επιμελητήριο, η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων, δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο και το ΕΜΠ προτείνουν σειρά μέτρων για την ανασυγκρότηση των πληγεισών περιοχών, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μακρόπνοος σχεδιασμός, και όχι εμβαλωματικές λύσεις. Ανάγκη που επιτείνουν, όπως σημειώνουν, οι επιπτώσεις από τις κλιματικές αλλαγές, οι οποίες θα ενταθούν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια στο φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον.

Οι επτά φορείς ζητούν η ανάπτυξη των συγκεκριμένων περιοχών να μη βασιστεί στο εύκολο κέρδος αλλά στην προϋπάρχουσα οικονομία της περιοχής να δημιουργηθούν πρότυποι για τη Μεσόγειο οικισμοί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή