Σχέδια και υπογραφές για νοσοκομείο στη Σαντορίνη

Σχέδια και υπογραφές για νοσοκομείο στη Σαντορίνη

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην ενίσχυση των υπηρεσιών υγείας σε έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας, τη Σαντορίνη, προχωράει το υπουργείο Υγείας, με την ανέγερση -εντός των επομένων δύο ετών- ενός μικρού νοσοκομείου. Προχθές, ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος βρέθηκε στη Σαντορίνη προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο δωρεάς από την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στο Ημεροβίγλι, προς το υπουργείο, ενός οικοπέδου, στο οποίο θα ανεγερθεί Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας, με την προοπτική να εξελιχθεί σε μικρό νοσοκομείο.

Οπως επισήμανε στην «Κ» ο δήμαρχος Θήρας, Αγγελος Ρούσσος, το οικόπεδο έκτασης 30 στρεμμάτων βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Καρτεράδου, στο κέντρο του νησιού, ώστε η μονάδα που θα δημιουργηθεί να μπορεί να εξυπηρετεί όλη τη Σαντορίνη. Η δημιουργία αυτής της μονάδας υγείας αποτελεί πάγιο αίτημα του δήμου Θήρας και των κατοίκων της Σαντορίνης -που βοήθησαν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση- καθώς αφενός οι υπάρχουσες υπηρεσίες υγείας, που είναι ένα Κέντρο Υγείας και 3 περιφερειακά ιατρεία, δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες ενός τουριστικού νησιού, αφετέρου η Σύρος, όπου βρίσκεται το μοναδικό γενικό νοσοκομείο του νομού Κυκλάδων, είναι σε μεγάλη απόσταση. Οπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρούσσος, «για περίπου 4-5 μήνες κάθε χρόνο η Σαντορίνη γίνεται Πάτρα, σε ό,τι αφορά τον πληθυσμό. Πέρυσι μόνο το Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης εξυπηρέτησε 92.000 περιστατικά, όσα δηλαδή περίπου αντιμετωπίζει ένα γενικό νοσοκομείο».

Ηδη το υπουργείο Υγείας έχει αναθέσει την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή και τον εξοπλισμό της μονάδας στη Δημόσια Επιχείρηση Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ). Για το έργο έχει εγκριθεί το ποσό των 5.500.000 ευρώ και, όπως δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος, «σε δύο χρόνια το πολύ, η Σαντορίνη θα διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα μικρά νοσοκομεία της περιφέρειας». Προχθές υπεγράφη και μνημόνιο συνεργασίας του υπουργείου Υγείας με τον δήμο Θήρας, με το οποίο τα δύο μέρη δεσμεύονται να προβούν σε ενέργειες για την προαγωγή της υγείας των κατοίκων του νησιού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή