ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΗΝΥΜΑ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

«Διεκδικούμε περιουσίες, δεν ανεχόμεθα αδικίες»

Σαφές μήνυμα προς την Αγκυρα ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η ομογένεια της Κωνσταντινούπολης θα συνεχίσουν τον αγώνα τους για τη διαφύλαξη των περιουσιακών στοιχείων τους έστειλε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. «Διεκδικούμε διά της δικαστικής οδού εντός Τουρκίας και ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αυτά που μας ανήκουν και δεν ανεχόμεθα τις αδικίες» τόνισε ο κ.κ. Βαρθολομαίος μιλώντας μετά την κυριακάτικη λειτουργία στον Ναό της Παναγίας Κουμαριώτισσας Νεοχωρίου. «Αισθανόμεθα χρέος μας να διεκδικήσουμε αυτά που χάσαμε, να προστατεύσουμε αυτά που απέμειναν και να συνεχιστεί η παράδοση και η ιστορία μας σε αυτό τον τόπο των πατέρων μας» συνέχισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και εξέφρασε για άλλη μια φορά τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφιών και άλλων κρατικών υπηρεσιών, που με διάφορες μεθοδεύσεις και αδικίες αφαίρεσαν «οιονεί πραξικοπηματικώς το ένα μετά το άλλο τα περιουσιακά μας στοιχεία».

Η ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Συνελήφθη ο «εγκέφαλος»

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε χθες το μεσημέρι 38χρονος κακοποιός, ο οποίος κατηγορείται μεταξύ άλλων ως ο «εγκέφαλος» της απόδρασης με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι, τον Ιούνιο του 2006. Ο συλληφθείς φέρεται ως ένας εκ των στενότερων συνεργατών του επικεφαλής της μεγαλύτερης ομάδας οργανωμένου εγκλήματος που ελέγχει τις περιοχές της Δυτικής Αττικής και ο οποίος μέχρι σήμερα διαφεύγει τη σύλληψη. Το όνομά του είχε συμπεριληφθεί στην ογκωδέστατη δικογραφία που είχε σχηματιστεί στις αρχές του 2002 εναντίον 44 μελών των κυκλωμάτων εκβιαστών και είχε καταδικαστεί ερήμην σε 9ετή κάθειρξη. Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 38χρονος είχε καταφέρει να οργανώσει την κινηματογραφική απόδραση από τον Κορυδαλλό και είχε προσφέρει καταφύγιο σε περιοχές της Κορινθίας και της Βοιωτίας στους Παλαιοκώστα και Ριζάι. Συνελήφθη σε ενέδρα στον Ασπρόπυργο.

ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Τέλος θερινού προγράμματος

Πλήρες πρόγραμμα δρομολογίων όλων των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ισχύει από χθες, οπότε έληξε ο θερινός προγραμματισμός που προέβλεπε πιο «αραιά» δρομολόγια. Κατά τις ώρες αιχμής, το μετρό θα πραγματοποιεί δρομολόγια ανά 3 λεπτά, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (ΗΣΑΠ) από 3,5 έως 4 λεπτά και το τραμ ανά 7,5 λεπτά. Χειμερινό πρόγραμμα ακολουθούν πλέον και τα μπλε λεωφορεία (ΕΘΕΛ), ενώ έχουν ολοκληρωθεί και τα έργα υποδομής στο σιδηροδρομικό δίκτυο Αττικής, με αποτέλεσμα να επανέρχονται και τα δρομολόγια του προαστιακού που είχαν ανασταλεί. Συγκεκριμένα, αποκαθίστανται τα δρομολόγια της γραμμής Πειραιάς – Κιάτο – Πειραιάς ανά 1 ώρα, τα δρομολόγια Πειραιάς – Νεραντζιώτισσα – Πειραιάς που θα εκτελούνται κάθε μισή ώρα, καθώς και τα δρομολόγια στο τμήμα Αεροδρόμιο – Νεραντζιώτισσα – Αεροδρόμιο ανά 20 λεπτά περίπου. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο δρομολόγιο ξεκινά στις 05.45 από τον Πειραιά και το τελευταίο στις 00.44 με την άφιξη του τελευταίου συρμού του προαστιακού στο Κιάτο.

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Διά βίου εκπαίδευση

Με 2.086.850 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί το πρόγραμμα «Δια βίου Εκπαίδευσης» για άτομα με αναπηρίες του Φορέα Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑΜΕΑ). Σύμφωνα με την απόφαση του υπ. Παιδείας, το πρόγραμμα έχει, μεταξύ άλλων, στόχο να αναπτύξει επιμέρους προγράμματα για τη γνώση των νέων τεχνολογιών σε άτομα με αναπηρία και να μειώσει τον ψηφιακό αναλφαβητισμό τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή