ΤΕΕ: «Αντιπλημμυρική πολιτική με δωρεάν προσφορές;»

ΤΕΕ: «Αντιπλημμυρική πολιτική με δωρεάν προσφορές;»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση προκάλεσε σε μερίδα του τεχνικού κόσμου η είδηση ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ αποδέχθηκε την προσφορά των μεγάλων τεχνικών εταιρειών που έχουν αναλάβει τα οδικά έργα στην δυτική Ελλάδα και την Πελοπόννησο να κατασκευάσουν δωρεάν τα πρώτα αντιπλημμυρικά έργα στους νομούς που επλήγησαν. Οπως σημειώνουν παράγοντες του χώρου πρόκειται ουσιαστικά για μια επιχειρηματική κίνηση από τους «ισχυρούς» του κατασκευαστικού κλάδου, που αποκλείει τις μικρότερες εταιρείες.

Την αποδοχή της πρότασης ανακοίνωσε προχθές το ΥΠΕΧΩΔΕ, προκαλώντας αναστάτωση στο χώρο των «μεσαίων» και «μικρών» κατασκευαστών, που θεωρούν ότι εξοβελίζονται. «Κάθε προσφορά είναι δεκτή. Αν έχουμε φθάσει όμως στο σημείο να υπάρχουν μόνο 3 εταιρείες που να αναλαμβάνουν τα πάντα, τότε υπάρχει πρόβλημα εργοληπτικού δυναμικού στην Ελλάδα», δήλωσε στην «Κ» ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Γιάννης Αλαβάνος. «Επίσης, δεν συνιστά πολιτική πρόληψης. Αλίμονο αν λύναμε την αντιπλημμυρική μας πολιτική με δωρεάν προσφορές εργοληπτικών εταιρειών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή