ΣΥΝΤΟΜΑ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΟΗΕ

Σήμερα η συνάντηση Παπαδόπουλου – Ταλάτ

Με ζητούμενο να δοθεί νέα ώθηση στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού πραγματοποιείται σήμερα, στις 4 μ.μ. στη Κύπρο, παρουσία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΟΗΕ κ. Μάικλ Μόλερ, η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών μετά την υπογραφή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου του 2006, η οποία, παρά το γεγονός ότι είχε καλλιεργήσει προσδοκίες για βήματα προόδου, στο διάστημα που μεσολάβησε τελμάτωσε. Από ελληνοκυπριακής πλευράς, η πραγματοποίηση της σημερινής συνάντησης εκτιμάται ως ένα κατ’ αρχήν θετικό βήμα, αναμένεται όμως να διακριβωθούν οι προθέσεις με τις οποίες η τουρκοκυπριακή πλευρά θα προσέλθει στο τραπέζι του διαλόγου, προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσον αποτελεί και βήμα ουσίας. Χθες, ο κ. Παπαδόπουλος είχε συνάντηση εργασίας με τον κ. Μόλερ και σε δηλώσεις του τόνισε ότι προσβλέπει στη συνάντηση με τον κ. Ταλάτ προκειμένου να σπάσει το αδιέξοδο και να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία της 8ης Ιουλίου, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του σε λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ

Αρνείται τις κατηγορίες ο 57χρονος

Την άμεση αποφυλάκισή του ζητεί με προσφυγή του στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών ο 57χρονος Αναστάσιος Χάλκος, ο οποίος διώκεται σε βαθμό κακουργήματος ως υπεύθυνος για την πυρκαγιά της Πεντέλης. Ο 57χρονος, ο οποίος είναι πατέρας εθελοντή πυροσβέστη που προ μηνών έχασε τη ζωή του, αρνείται τα όσα του αποδίδονται και αμφισβητεί εντόνως τη νομιμότητα της προανάκρισης και τη βασιμότητα των στοιχείων που συνελέγησαν στο πλαίσιο αυτής. Ιδιαίτερα αμφισβητεί την κατάθεση πυραγού ο οποίος διενήργησε την προανάκριση, ενώ στην προσφυγή του επικαλείται και καταθέσεις μαρτύρων που υποστηρίζουν ότι τον είδαν να βοηθάει στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Ο ίδιος τέλος επικαλείται κινητικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει και υποστηρίζει ότι εξαιτίας αυτών δεν δύναται να κινείται γρήγορα και συνεπώς «αποκλείει την περίπτωση του να βοηθώ στην κατάσβεση και ταυτόχρονα να βάζω πυρκαγιές».

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

Ανακύκλωση και εκλογικά κέντρα

Κάδους ανακύκλωσης θα τοποθετήσει ο Δήμος Αθηναίων έξω από τα εκλογικά κέντρα της Αθήνας προκειμένου να παραμείνει καθαρή η πόλη κατά την προεκλογική περίοδο. Την απόφαση αυτή έλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Νικήτας Κακλαμάνης.

ΕΙΧΕ ΣΥΛΛΗΦΘΕΙ ΣΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Αποφυλακίζεται οικοδόμος

Με εγγύηση 3.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αποφυλακίζεται, βάσει βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, ο 37χρονος οικοδόμος Βασίλης Στεργίου, ο οποίος συνελήφθη κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της 8ης Μαρτίου. Κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας (σ.σ. κατ’ αγνώστων αστυνομικών), κατοχή εκρηκτικών υλών και για έκρηξη.

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΤΗΝΟΥ

Πλοίο προσέκρουσε σε προβλήτα

Λαχτάρησαν χθες το μεσημέρι οι 199 επιβάτες του Superferry 2 που εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από Μύκονο για Τήνο – Ανδρο – Ραφήνα, όταν το πλοίο χτύπησε την προβλήτα στην προσπάθειά του να προσδεθεί στο λιμάνι της Τήνου. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε ελαφρά μια 68χρονη, η οποία και μεταφέρθηκε για πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Τήνου, ενώ μικρές ζημιές προκλήθηκαν και στο μπροστινό μέρος του πλοίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή