Δύο αιώνες «υπομονή» για τον Ταΰγετο

Δύο αιώνες «υπομονή» για τον Ταΰγετο

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Μετά δύο αιώνες θα αποκτήσει ο Ταΰγετος και πάλι δάση κεφαλληνιακής ελάτης που είναι μοναδικό είδος στον κόσμο, δάση που καταστράφηκαν στην πυρκαγιά που κατέκαψε το μεγαλύτερο μέρος του βουνού. Αυτό τόνισαν χθες ειδικοί επιστήμονες που συμμετείχαν στο διεθνές συνέδριο για τα δάση που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

«Δυστυχώς τα δάση με κεφαλληνιακή ελάτη ή ελληνική ελάτη όπως αυτά που καταστράφηκαν στον Ταΰγετο και στην Πάρνηθα δεν έχουν τη δυνατότητα να ξαναγεννηθούν από μόνα τους όπως τα πευκοδάση», δήλωσε ο αναπληρωτής καθηγητής Δασολογίας του ΑΠΘ κ. Αχιλλέας Γερασιμίδης.

Ο κ. Γερασιμίδης ανέφερε ότι για να ξαναδημιουργηθούν δάση ελάτης χρειάζεται σκιά και ενδεχομένως να χρειαστεί αρχικά η εγκατάσταση δασών με πεύκα. Βασική προϋπόθεση να μην αλλάξουν οι κλιματολογικές συνθήκες και γι’ αυτές, πρόσθεσε ο καθηγητής «τίποτε δεν είναι βέβαιο γιατί δεν είναι προβλέψιμες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή