Εμφύλιος με βίντεο στην ΕΛ.ΑΣ.

Εμφύλιος με βίντεο στην ΕΛ.ΑΣ.

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η υποβόσκουσα το τελευταίο διάστημα διαμάχη στο εσωτερικό του κεντρικού συνδικαλιστικού οργάνου των αστυνομικών υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), η οποία τροφοδοτείται από προσωπικές στρατηγικές και υπαγορεύεται από τον βαθμό σύμπλευσης των διοικούντων με την κομματική γραμμή, ήρθε χθες στην επιφάνεια και απειλεί να οξύνει την ατμόσφαιρα στη Θεσσαλονίκη, εν όψει της Διεθνούς Εκθεσης. Σε μια πρωτοφανή κίνηση που στόχο είχε να στείλει στην πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης μήνυμα διαφοροποίησης από την επίσημη θέση της ΠΟΑΣΥ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης έκανε γνωστό ότι τα μέλη της όχι μόνο δεν θα συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει οι συνάδελφοί τους, αλλά αντίθετα θα δημιουργήσουν ομάδες που θα βιντεοσκοπούν και θα φωτογραφίζουν τους διαδηλωτές! Σκοπός της πρωτοβουλίας, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι η προστασία των μελών της Ενωσης από πιθανές «κακοήθεις επιθέσεις». Μιλώντας στην «Κ» ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου κ. Γιώργος Αναστασιάδης, αφού αποκάλυψε κατ’ αρχήν ότι η βιντεοσκόπηση διαδηλωτών αποτελεί πάγια (!) τακτική των μελών της Ενωσης, υποστήριξε στη συνέχεια ότι «με φωτογράφο και κάμερα θα καταγράφουμε τα επεισόδια. Ετσι, προστατεύουμε τους συναδέλφους που μπορεί να κατηγορηθούν ότι κάνουν υπερβολική χρήση βίας και επιτίθενται σε διαδηλωτές. Να έχουμε αντίλογο» δήλωσε, ενώ για το ζήτημα των κινητοποιήσεων που έχει εξαγγείλει η ΠΟΑΣΥ πρόσθεσε: «Είναι άκαιρη μια κινητοποίηση λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκλογές και πάνω στα αποκαΐδια της Πελοποννήσου. Είναι σαν να επιχειρούμε παρέμβαση στα πολιτικά δρώμενα της χώρας».

Θύελλα αντιδράσεων

Η απόφαση των συνδικαλιστών της Θεσσαλονίκης προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης χαρακτήρισε την ενέργεια «απαράδεκτη και απερίσκεπτη που εκθέτει ανεπανόρθωτα τον συγγραφέα του κειμένου». Μιλώντας στην «Κ» ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Σαπουνάκης τόνισε ότι «η συγκεκριμένη στάση είναι πέρα από κάθε λογική» και υποστήριξε ότι η απόφαση για βιντεοσκόπηση των διαδηλωτών εκθέτει ολόκληρο το Σώμα. Στο θέμα παρενέβη και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Γιάννης Παναγόπουλος, απευθύνοντας προειδοποίηση προς τα μέλη της Ενωσης «να μην τολμήσουν να κάνουν κάτι τέτοιο». Επισήμως το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν πήρε θέση στο θέμα. Κορυφαία στελέχη του, ωστόσο, σχολίαζαν χθες στην «Κ» ότι από τη στιγμή κατά την οποία τα άτομα που θα προβούν σε βιντεοσκόπηση δεν θα είναι σε υπηρεσία, αλλά θα δρουν ως ιδιώτες δεν υπάρχει η δυνατότητα να ληφθούν διοικητικά μέτρα. «Παρακολουθούμε την εξέλιξη, αύριο θα είμαστε σε θέση να πούμε περισσότερα, διότι θα χρειαστεί, κατά πάσα πιθανότητα, να χρησιμοποιήσουμε πολύ σκληρή γλώσσα για να κάνουμε κάποιους να εγκαταλείψουν διάφορα, ενδεχομένως προβοκατόρικα για να δημιουργήσουν προβλήματα αυτό το τριήμερο» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή